Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Karelsbrug (Karlův Most)

Deze beroemde constructie met standbeelden over de rivier de Moldau verbindt de historische wijk Malá Strana op de westelijke oever met de Oude Stad op de oostelijke oever.

Gedurende eeuwen was de Karelsbrug (Karlův Most) de enige degelijke brug tussen het oosten en het westen van Praag. Sinds de bouw van de Karelsbrug was deze een belangrijke verbinding in Praag. Aan het begin van de 20e eeuw waren voertuigen toegelaten over de brug, maar nu is dit verboden. Vandaag is de Karelsbrug een drukke toeristische voetgangersbrug vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de rivier de Moldau en het oude stadscentrum van Praag.

Gebruik de brug wanneer je van de wijk Malá Strana naar de Oude Stad wandelt. Deze wandeling heet de Koninklijke Route en werd ooit gebruikt door de Boheemse koningen als kroningsroute. Ook nu is de brug een belangrijke verbinding tussen de verschillende bezienswaardigheden in Praag. Je zult de brug dus vaak gebruiken en de kans krijgen om ze uitgebreid te bewonderen.

De Karelsbrug is bijna 600 meter lang en ongeveer 10 meter breed. Ze wordt ondersteund door zestien stenen bogen die in de rivier zijn verankerd. Houd je camera bij de hand want de dertig standbeelden aan weerszijden van de brug zijn echt een foto waard. De meeste standbeelden dateren uit de 15e en 16e eeuw, maar zijn echter allemaal vervangen door replica's. Veel mensen raken de standbeelden aan, omdat dit geluk zou brengen. Als je van oost naar west over de brug wandelt, krijg je een schitterend zicht op de Praagse burcht.

Overdag is het altijd erg druk op de Karelsbrug. Straatartiesten en -verkopers zorgen voor een levendige sfeer en de moderne cultuur gaat hier hand in hand met de rijke geschiedenis van de buurt. Bij zonsopgang kun je hier genieten van een meer ontspannen moment. De brug is een van de meest gefotografeerde monumenten in Praag en is ook erg geliefd bij koppeltjes.

Vanaf de Nieuwe Stad kom je het best met de tram naar de Karelsbrug en vanaf de Oude Stad en Malá Strana bereik je de brug vlot te voet. De brug is het hele jaar door gratis toegankelijk.


Karelsbrug Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Karelsbrug

Alle 2.646 accommodaties in de buurt van Karelsbrug weergeven
Grandium Hotel Prague € 44
Grandium Hotel Prague

Grandium Hotel Prague

Politickych veznu 913/12, Praag
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Muchamuseum, Wenceslausplein en Jindrisska-toren. Ook Museum van het Communisme en Oude Stadsplein liggen op 15 minuten wandelen. Muzeum Station ligt op maar 5 minuten wandelen en naar Tramhalte Jindřišská is het 5 minuten wandelen.

  Hotel Salvator € 41
  Hotel Salvator

  Hotel Salvator

  Truhláská 10, Praag
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Winkelcentrum Palladium en Hal van het gemeentehuis. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Kruittoren liggen op 10 minuten wandelen. Dlouhá třída Stop en Náměstí Republiky Stop liggen op 5 minuten wandelen.

   Waldstein Hotel € 44
   Waldstein Hotel

   Waldstein Hotel

   Valdštejnské námestí 19/6, Praag
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit romantische hotel ligt in Praag 1, op 10 minuten wandelen van Koninklijke Route, Karelsbrug en Kasteel van Praag. Ook Sint-Vituskathedraal en Lennonmuur liggen op een kwartiertje wandelen. Overstaphalte Malostranské Náměstí ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Overstaphalte Malostranská is het 6 minuten wandelen.

    Four Seasons Hotel Prague € 396
    Four Seasons Hotel Prague

    Four Seasons Hotel Prague

    Veleslavinova 2a, Praag
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Praag 1, op 5 minuten wandelen van Karelsuniversiteit en Oude stadsbrugtoren. Ook Karelsbrug en Oude Stadsplein liggen op 10 minuten wandelen. Staroměstská Stop ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Metrostation Staroměstská is het 3 minuten wandelen.

     Hotel U Prince € 47
     Hotel U Prince

     Hotel U Prince

     Staromestske namesti 460/29, Praag
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Praag 1, vlak bij Koninklijke Route, Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein. Ook Týnkerk en Staatstheater liggen op 5 minuten wandelen. Metrostation Staroměstská ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Staroměstská Stop is het 6 minuten wandelen.

      Hotel Černý Slon € 27
      Hotel Černý Slon

      Hotel Černý Slon

      Týnská 1, Praha 1, Praag
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Praag 1, vlak bij Huis bij de Stenen Klok, Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein. Ook Týnkerk en Staatstheater liggen op 5 minuten wandelen. Metrostation Staroměstská ligt op 5 minuten wandelen en naar Staroměstská Stop is het 6 minuten wandelen.

       MOODs Charles Bridge € 50
       MOODs Charles Bridge

       MOODs Charles Bridge

       Naprstkova 6, Praag
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Praag 1, vlak bij Koninklijke Route en Oude stadsbrugtoren. Ook Karelsbrug en Astronomisch Uurwerk van Praag liggen op 10 minuten wandelen. Tramhalte Karlovy Lázně ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Národní Divadlo Stop is het 6 minuten wandelen.

        The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World € 187
        The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World

        The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World

        Hybernska 12, Praag
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Praag ligt in de historische wijk, op 5 minuten wandelen van Hybernia-theater, Kruittoren en Hal van het gemeentehuis. Ook Astronomisch Uurwerk van Praag en Oude Stadsplein liggen op 10 minuten wandelen. Overstaphalte Masarykovo Nádraží en Prague-Masarykovo Station liggen op 2 minuten wandelen.