Hongaars Nationaal Museum

In dit museum kom je alles te weten over de geschiedenis van Hongarije: van de middeleeuwen, de Sovjet-bezetting na de Tweede Wereldoorlog tot nu.

Begin je bezoek aan Boedapest in het Hongaars Nationaal Museum (Magyar Nemzeti Múzeum). Zo leer je het verhaal van de vele historische bezienswaardigheden in de stad al een beetje kennen.

Het is een geschiedkundig museum dat vooral aandacht besteedt aan de culturele en politieke ontwikkeling van Hongarije. Bekijk de zeven tentoonstellingen die de geschiedenis van Hongarije laten zien, van de prehistorie tot nu. In de eerste twee zalen zie je een collectie van meer dan 200 voorwerpen van (edel)steen uit de Romeinse tijd en de middeleeuwen tot de moderne tijd.

In de derde zaal wordt de kroningsmantel inclusief kroonjuwelen van de Hongaarse koningen tentoongesteld. De mantel is gemaakt van groene en paarse zijde. Let op het borduursel van bijna 2,2 kilogram gouddraad! De mantel is bijna 1000 jaar oud en wordt zorgvuldig bewaard, zodat hij ook voor de toekomst behouden blijft.

De vierde zaal bestrijkt maar liefst de periode van 400.000 voor Christus tot 804 na Christus. De kunstvoorwerpen tonen de fysieke en sociale ontwikkeling, van het vuursteentje uit de oude steentijd tot de koper-, brons- en ijzertijd. De Romeinse tijd laat de vooruitgang zien die in het westelijke deel van Hongarije werd gemaakt. Het oostelijke deel daarentegen ging gebukt onder het barbarisme, totdat de Hunnen, Germanen en Europees-Aziatische Avaren dit gebied verlieten.

De vijfde zaal besteedt aandacht aan belangrijke bijdragen van Hongaarse burgers aan wetenschap, onderwijs en onderzoek in de afgelopen honderd jaar.

In de zesde zaal kom je alles te weten over de gebeurtenissen en de cultuur die leidden tot de stichting van de Hongaarse staat in 895. Nu begrijp je waarom het voor de Hongaren zo belangrijk was om hun duizendjarig bestaan te vieren. In de zevende zaal wordt de moderne geschiedenis behandeld, van de bezetting door de Duitsers en de Russen, de geslaagde opstand in 1956 tot nu.

Voor het Hongaars Nationaal Museum moet je toegang betalen. Het museum is open van dinsdag tot en met zondag. Het museum ligt pal tegenover de citadel aan de andere kant van de Donau. Vanaf de metrohaltes Astoria en Kálvin tér wandel je in nog geen vijf minuten naar het museum.


Verken meer van Budapest (en omgeving)


Hotels in de omgeving

De beste 10 hotels het dichtst in de buurt bij Hongaars Nationaal Museum


De meestgeboekte hotels

De populairste aanbiedingen in de buurt van Hongaars Nationaal Museum

Alle hotels in de buurt van Hongaars Nationaal Museum weergeven