Verwen jezelf met goede wijnen en geweldig eten in de Hofkellerei des Fürsten von Liechtenstein. Ontdek eeuwen aan wijnbouwgeschiedenis tijdens een rondleiding door de wijnkelders en wijngaarden. De Fürstliche Hofkellerei Liechtenstein ligt in het hart van Vaduz en wordt omringd door een spectaculair berglandschap.
Leer meer over de wijngeschiedenis van het gebied. Al in de vijftiende eeuw had het vorstelijke huis van Liechtenstein een bloeiende wijnproductie. Op dat moment werd de meeste wijn in de Oostenrijkse regio Wilfersdorf gemaakt. Prins Hans Adam I von Liechtenstein kreeg het graafschap Vaduz in 1712 in handen. Daar hoorden ook de wijngaarden van Herawingert bij. De milde temperaturen en de blootstelling aan warme, neerwaartse winden bieden ideale omstandigheden voor het maken van wijn in deze regio in het Rijndal.
Een rondleiding door de wijnmakerij neemt je mee door de wijngaarden en leert je meer over de verschillende druivensoorten die hier worden geteeld. Neem ook een momentje om te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving met de toppen van de Alpspitz en de Helwangspitz op de achtergrond. Kijk ook uit naar Schloss Vaduz, dat uit de twaalfde eeuw dateert en de officiële residentie is van de Vorst van Liechtenstein.
Proef een selectie van rode en witte wijnen, zoals chardonnay, pinot noir en riesling. De aanwezige sommelier kan je over de smaakkenmerken van elke wijn vertellen. Geniet van een voortreffelijk diner in het partnerrestaurant van de wijnmakerij. Het is gevestigd in een middeleeuws gebouw dat ooit werd gebruikt voor de wijnbereiding en is de thuisbasis van een van de grootste druivenpersen van Europa.
Vanaf het hoofdplein van Vaduz loop je in 15 minuten naar de wijnmakerij. Vanuit Buchs en Sargans in Zwitserland en Feldkirch in Oostenrijk rijden er vaak openbare bussen naar de stad.
De Hofkellerei des Fürsten von Liechtenstein is van maandag tot zaterdag geopend. Voor een rondleiding dien je vooraf te reserveren. Proeverijen zijn tegen een toeslag ook zonder rondleiding mogelijk. Het restaurant is van dinsdag tot en met zaterdag geopend. Meer informatie vind je op de officiële website van de wijnmakerij.