Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

FDNY Memorial Wall

Bij dit treurige monument kun je eer betuigen aan de brandweerlieden die na de aanslagen van 9/11 en bij andere rampen zijn omgekomen terwijl ze het leven van anderen probeerden te redden.

De FDNY Memorial Wall is een eerbetoon aan het brandweerkorps van New York City en opgericht ter nagedachtenis van omgekomen brandweerlieden. Breng aan het bezoek aan deze voormalige brandweerkazerne, die een belangrijke rol speelde tijdens de reddingsoperaties van 9/11, en kom alles te weten over de mannen en vrouwen die het helpen van anderen moesten bekopen met hun leven.

Het monument staat aan FDNY Ten House, tegenover het 9/11 Memorial. De zogenaamde 'engine company', een onderdeel van de Amerikaanse brandweer, werd opgericht in 1865 en de kazerne werd gebouwd in 1979. Vijf brandweerlieden die bij deze kazerne in opleiding waren, zijn op 9/11 omgekomen.

Aan de buitenkant van het gebouw zie je op de gevel een groot bronzen bas-reliëf op de muur. Dit kunstwerk is zeventien meter lang en twee meter hoog en beeldt de tragische gebeurtenissen uit van 9/11 en de verwoesting van het World Trade Center.

Neem even de tijd om stil te staan bij de afbeelding van de torens die in vlam staan en de uitgeputte reddingsteams. Onder het bas-reliëf staan de namen van de 343 brandweerlieden die op de bewuste dag zijn omgekomen en een korte herdenkingstekst waarvan de vertaling luidt: 'Opgedragen aan degenen die zijn gevallen en aan hen die doorgaan. Opdat wij nooit vergeten'. Een gedenkplaat naast het monument is een bedankje voor het advocatenkantoor Holland and Knight, dat een gulle bijdrage heeft geleverd aan de bouw van het monument. Een van de werknemers van het advocatenkantoor was lid van de vrijwillige brandweer en is die dag omgekomen.

Neem na een bezoek aan FDNY Ten House de tijd om de tentoonstellingen te bezoeken van het 9/11 Memorial, dat op de voormalige plaats van het World Trade Center staat. Daar kun je documentaires bekijken waarin wordt uitgelegd wat zich voltrok op die fatale dag in 2001 toen Amerika werd aangevallen, en meer te weten komen over de wereldwijde gevolgen van die gebeurtenissen. Je kunt er ook luisteren naar getuigen van 9/11 die hun persoonlijke verhalen en herinneringen vertellen.

De FDNY Memorial Wall ligt in het centrum van Manhattan en is te bereiken met de metro. Als je nog meer te weten wilt komen, kun je een mobiele app downloaden en een audiogids volgen tijdens je bezoek. Je kunt het monument gratis bezoeken.


Herdenkingsmuur brandweer New York Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Herdenkingsmuur brandweer New York

Alle 5.197 accommodaties in de buurt van Herdenkingsmuur brandweer New York weergeven
Arlo SoHo € 85
Arlo SoHo

Arlo SoHo

231 Hudson Street, New York, NY
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Manhattan, op 2 km afstand van Universiteit van New York, One World Trade Center en National September 11 Memorial. Federale, centrale bank van New York ligt op 2,2 km. Canal St. Station (Varick St.) ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Canal St. Station (W. Broadway) is het 6 minuten wandelen.

  Millennium Hilton New York Downtown € 136
  Millennium Hilton New York Downtown

  Millennium Hilton New York Downtown

  55 Church Street, New York, NY
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Manhattan, vlak bij The Oculus en National September 11 Memorial. Ook Wall Street en One World Trade Center liggen op 10 minuten wandelen. Cortlandt St. Station en Fulton St. Station (Broadway) liggen op 2 minuten wandelen.

   The Beekman, A Thompson Hotel
   The Beekman, A Thompson Hotel

   The Beekman, A Thompson Hotel

   123 Nassau Street, New York, NY
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Manhattan, op 10 minuten wandelen van South Street Seaport en One World Trade Center. Ook Brookfield Place en Brooklyn Bridge liggen op 15 minuten wandelen. Fulton St. Station (Nassau St.) en City Hall Station liggen op 5 minuten wandelen.

    Artezen Hotel € 105
    Artezen Hotel

    Artezen Hotel

    24 John Street, New York, NY
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Manhattan, op 10 minuten wandelen van Wall Street, National September 11 Memorial en One World Trade Center. Ook Battery Park en Beurs van New York liggen op een kwartiertje wandelen. Fulton St. Station (Nassau St.) ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Fulton St. Station (Broadway) is het 2 minuten wandelen.

     Holiday Inn Manhattan-Financial District € 75
     Holiday Inn Manhattan-Financial District

     Holiday Inn Manhattan-Financial District

     99 Washington St, New York, NY
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Manhattan, op 5 minuten wandelen van Wall Street en Beurs van New York. Ook National September 11 Memorial en One World Trade Center liggen op 10 minuten wandelen. Rector St. Station (Greenwich St.) en Rector St. Station liggen op 2 minuten wandelen.

      DoubleTree by Hilton New York Downtown € 136
      DoubleTree by Hilton New York Downtown

      DoubleTree by Hilton New York Downtown

      8 Stone St, New York, NY
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Stone Street Historic District, op 5 minuten wandelen van Battery Park, Beurs van New York en Wall Street. Ook National September 11 Memorial en One World Trade Center liggen op 2 km afstand. Whitehall St. Station en Bowling Green Station liggen op 2 minuten wandelen.

       The Assemblage John Street
       The Assemblage John Street

       The Assemblage John Street

       17 John Street, New York, NY
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Manhattan, op 4,1 km van Vrijheidsbeeld en op 10 km afstand van American Lyric Theater en Empire State Building. Ook Broadway en Times Square liggen op 10 km afstand. Fulton St. Station (Nassau St.) ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Fulton St. Station (Broadway) is het 2 minuten wandelen.

        Courtyard New York Downtown Manhattan/World Trade Center
        Courtyard New York Downtown Manhattan/World Trade Center

        Courtyard New York Downtown Manhattan/World Trade Center

        133 Greenwich Street, New York, NY
          
         3.5 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Manhattan, op 10 minuten wandelen van Wall Street, The Oculus en One World Trade Center. Ook Official NYC Information Center at City Hall en Brooklyn Bridge liggen op 2 km afstand. Rector St. Station (Greenwich St.) en Rector St. Station liggen op 5 minuten wandelen.