Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

FDNY Memorial Wall

Bij dit treurige monument kun je eer betuigen aan de brandweerlieden die na de aanslagen van 9/11 en bij andere rampen zijn omgekomen terwijl ze het leven van anderen probeerden te redden.

De FDNY Memorial Wall is een eerbetoon aan het brandweerkorps van New York City en opgericht ter nagedachtenis van omgekomen brandweerlieden. Breng aan het bezoek aan deze voormalige brandweerkazerne, die een belangrijke rol speelde tijdens de reddingsoperaties van 9/11, en kom alles te weten over de mannen en vrouwen die het helpen van anderen moesten bekopen met hun leven.

Het monument staat aan FDNY Ten House, tegenover het 9/11 Memorial. De zogenaamde 'engine company', een onderdeel van de Amerikaanse brandweer, werd opgericht in 1865 en de kazerne werd gebouwd in 1979. Vijf brandweerlieden die bij deze kazerne in opleiding waren, zijn op 9/11 omgekomen.

Aan de buitenkant van het gebouw zie je op de gevel een groot bronzen bas-reliëf op de muur. Dit kunstwerk is zeventien meter lang en twee meter hoog en beeldt de tragische gebeurtenissen uit van 9/11 en de verwoesting van het World Trade Center.

Neem even de tijd om stil te staan bij de afbeelding van de torens die in vlam staan en de uitgeputte reddingsteams. Onder het bas-reliëf staan de namen van de 343 brandweerlieden die op de bewuste dag zijn omgekomen en een korte herdenkingstekst waarvan de vertaling luidt: 'Opgedragen aan degenen die zijn gevallen en aan hen die doorgaan. Opdat wij nooit vergeten'. Een gedenkplaat naast het monument is een bedankje voor het advocatenkantoor Holland and Knight, dat een gulle bijdrage heeft geleverd aan de bouw van het monument. Een van de werknemers van het advocatenkantoor was lid van de vrijwillige brandweer en is die dag omgekomen.

Neem na een bezoek aan FDNY Ten House de tijd om de tentoonstellingen te bezoeken van het 9/11 Memorial, dat op de voormalige plaats van het World Trade Center staat. Daar kun je documentaires bekijken waarin wordt uitgelegd wat zich voltrok op die fatale dag in 2001 toen Amerika werd aangevallen, en meer te weten komen over de wereldwijde gevolgen van die gebeurtenissen. Je kunt er ook luisteren naar getuigen van 9/11 die hun persoonlijke verhalen en herinneringen vertellen.

De FDNY Memorial Wall ligt in het centrum van Manhattan en is te bereiken met de metro. Als je nog meer te weten wilt komen, kun je een mobiele app downloaden en een audiogids volgen tijdens je bezoek. Je kunt het monument gratis bezoeken.


Herdenkingsmuur brandweer New York Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Herdenkingsmuur brandweer New York

Alle 3.070 accommodaties in de buurt van Herdenkingsmuur brandweer New York weergeven
Courtyard New York Downtown Manhattan/World Trade Center € 119
Courtyard New York Downtown Manhattan/World Trade Center

Courtyard New York Downtown Manhattan/World Trade Center

133 Greenwich Street, New York, NY
   
  3.5 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Financial District, op 5 minuten wandelen van Wall Street en National September 11 Memorial. Ook Federale, centrale bank van New York en Beurs van New York liggen op 10 minuten wandelen. Rector St. Station (Greenwich St.) en Rector St. Station liggen op 5 minuten wandelen.

  World Center Hotel € 180
  World Center Hotel

  World Center Hotel

  144 Washington St, New York, NY
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Financial District, op 10 minuten wandelen van Wall Street, One World Trade Center en National September 11 Memorial. Ook Beurs van New York en Federale, centrale bank van New York liggen op 10 minuten wandelen. Rector St. Station (Greenwich St.) en Rector St. Station liggen op 5 minuten wandelen.

   Millennium Hilton New York Downtown € 189
   Millennium Hilton New York Downtown

   Millennium Hilton New York Downtown

   55 Church Street, New York, NY
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in New York ligt in de historische wijk, vlak bij The Oculus en National September 11 Memorial. Ook Wall Street en One World Trade Center liggen op 10 minuten wandelen. Cortlandt St. Station en Fulton St. Station (Broadway) liggen op 2 minuten wandelen.

    New York Marriott Downtown € 185
    New York Marriott Downtown

    New York Marriott Downtown

    85 West St, New York, NY
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Financial District, op 10 minuten wandelen van One World Trade Center, National September 11 Memorial en Beurs van New York. Ook Federale, centrale bank van New York en Wall Street liggen op 10 minuten wandelen. Rector St. Station (Greenwich St.) en Rector St. Station liggen op 5 minuten wandelen.

     Holiday Inn Manhattan-Financial District € 132
     Holiday Inn Manhattan-Financial District

     Holiday Inn Manhattan-Financial District

     99 Washington St, New York, NY
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Financial District, op 5 minuten wandelen van Wall Street en Beurs van New York. Ook One World Trade Center en National September 11 Memorial liggen op 10 minuten wandelen. Rector St. Station (Greenwich St.) en Rector St. Station liggen op 2 minuten wandelen.

      Artezen Hotel € 190
      Artezen Hotel

      Artezen Hotel

      24 John Street, New York, NY
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Financial District, op 5 minuten wandelen van Federale, centrale bank van New York, National September 11 Memorial en Wall Street. Ook Beurs van New York en One World Trade Center liggen op 10 minuten wandelen. Fulton St. Station (Nassau St.) ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Fulton St. Station (Broadway) is het 2 minuten wandelen.

       W New York - Downtown € 162
       W New York - Downtown

       W New York - Downtown

       8 Albany Street, New York, NY
         
        4.5 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Financial District, op 10 minuten wandelen van Wall Street, One World Trade Center en National September 11 Memorial. Ook Beurs van New York en Federale, centrale bank van New York liggen op 10 minuten wandelen. Rector St. Station (Greenwich St.) en Rector St. Station liggen op 5 minuten wandelen.

        Arlo SoHo € 133
        Arlo SoHo

        Arlo SoHo

        231 Hudson Street, New York, NY
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Hudson Square, op 2 km afstand van Universiteit van New York, One World Trade Center en National September 11 Memorial. Federale, centrale bank van New York ligt op 2,2 km. Canal St. Station (Varick St.) ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Canal St. Station (W. Broadway) is het 6 minuten wandelen.