Globe Theatre Rome

Woon in het park Villa Borghese opvoeringen van toneelstukken van Shakespeare bij in een Romeinse replica van het Globe Theatre in Londen.

Het Globe Theatre Rome is een exacte kopie op ware grootte van dit beroemde gebouw in Londen, dat op zijn beurt een replica is van het originele Elizabethaanse theater. Woon een toneelstuk bij in het charmante decor van het park Villa Borghese. Het theater is een indrukwekkende eikenhouten structuur die plaats biedt aan maar liefst 1250 bezoekers. In de zomer worden er veel toneelstukken van William Shakespeare opgevoerd.

Het theater is gebouwd in de eenentwintigste eeuw en is een nagebouwde versie van het Shakespeare’s Globe Theatre dat in 1997 opnieuw werd opgebouwd op de zuidoever van Londen. Het theater heeft een ronde vorm met een open dak en dus aangepast aan het klimaat van Rome. Ontdek de meesterwerken van de Engelse schrijver vanaf de hogere of lagere balkons in dit nagebouwde theater.

Je kunt zowel op de fiets (te huur) als te voet het schitterende openbare park Villa Borghese ontdekken. Bewonder ook de andere bezienswaardigheden van het park, zoals de Galleria Borghese en de Galleria Nazionale d'Arte Moderna. Ga naar een kinderfilm in het Italiaans of Engels in de Cinema dei Piccoli. Wandel door het park en bewonder zijn historische monumenten.

Breng een bezoek aan de nabijgelegen Galleria Borghese en bekijk de antieke mozaïeken, beeldhouwwerken en schilderijen van beroemde Italiaanse kunstenaars, zoals Rafaël en Antonello da Messina. Neem een kijkje in de Galleria Nazionale d'Arte Moderna of huur een boot om wat rond te varen op het meer in een van de grootste openbare parken van Rome.

Het theater ligt op enkele minuten wandelen van het Bioparco di Roma, de dierentuin in de Villa Borghese. Bekijk giraffen, bruine beren en Indische olifanten op deze geweldige locatie. Kuier door het dierenpark of boek het interactieve, educatieve laboratorium.

Het metrostation Spagna ligt het dichtst bij Villa Borghese. Het theater is alleen geopend tijdens de zomermaanden, maar heel wat van de andere attracties in Villa Borghese kun je het hele jaar door bezoeken. Raadpleeg de officiële website voor het zomerprogramma en de tijdstippen van de opvoeringen. Tickets voor staanplaatsen zijn goedkoper.


Verken meer van Rome (en omgeving)


Hotels in de omgeving

De beste 10 hotels het dichtst in de buurt bij Globe Theatre Roma


De meestgeboekte hotels

De populairste aanbiedingen in de buurt van Globe Theatre Roma

Alle hotels in de buurt van Globe Theatre Roma weergeven