Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Globe Theatre Rome

Woon in het park Villa Borghese opvoeringen van toneelstukken van Shakespeare bij in een Romeinse replica van het Globe Theatre in Londen.

Het Globe Theatre Rome is een exacte kopie op ware grootte van dit beroemde gebouw in Londen, dat op zijn beurt een replica is van het originele Elizabethaanse theater. Woon een toneelstuk bij in het charmante decor van het park Villa Borghese. Het theater is een indrukwekkende eikenhouten structuur die plaats biedt aan maar liefst 1250 bezoekers. In de zomer worden er veel toneelstukken van William Shakespeare opgevoerd.

Het theater is gebouwd in de eenentwintigste eeuw en is een nagebouwde versie van het Shakespeare’s Globe Theatre dat in 1997 opnieuw werd opgebouwd op de zuidoever van Londen. Het theater heeft een ronde vorm met een open dak en dus aangepast aan het klimaat van Rome. Ontdek de meesterwerken van de Engelse schrijver vanaf de hogere of lagere balkons in dit nagebouwde theater.

Je kunt zowel op de fiets (te huur) als te voet het schitterende openbare park Villa Borghese ontdekken. Bewonder ook de andere bezienswaardigheden van het park, zoals de Galleria Borghese en de Galleria Nazionale d'Arte Moderna. Ga naar een kinderfilm in het Italiaans of Engels in de Cinema dei Piccoli. Wandel door het park en bewonder zijn historische monumenten.

Breng een bezoek aan de nabijgelegen Galleria Borghese en bekijk de antieke mozaïeken, beeldhouwwerken en schilderijen van beroemde Italiaanse kunstenaars, zoals Rafaël en Antonello da Messina. Neem een kijkje in de Galleria Nazionale d'Arte Moderna of huur een boot om wat rond te varen op het meer in een van de grootste openbare parken van Rome.

Het theater ligt op enkele minuten wandelen van het Bioparco di Roma, de dierentuin in de Villa Borghese. Bekijk giraffen, bruine beren en Indische olifanten op deze geweldige locatie. Kuier door het dierenpark of boek het interactieve, educatieve laboratorium.

Het metrostation Spagna ligt het dichtst bij Villa Borghese. Het theater is alleen geopend tijdens de zomermaanden, maar heel wat van de andere attracties in Villa Borghese kun je het hele jaar door bezoeken. Raadpleeg de officiële website voor het zomerprogramma en de tijdstippen van de opvoeringen. Tickets voor staanplaatsen zijn goedkoper.


Gids voor Globe Theatre Roma


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 3.919 hotels in de buurt van Globe Theatre Roma weergeven
134 €
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
/ 5, op basis van 1.316 beoordelingen
4.0 van 5.0

Central Rome hotel housed in a late 19th-century building retaining much Imperial grandeur, 500 metres from Quirinale Palace and one kilometre from the Colosseum.

168 €
Starhotels Metropole

Starhotels Metropole

Via Principe Amedeo 3, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.659 beoordelingen
4.0 van 5.0

Located in Rome's Quirinale district, this hotel draws a mix of tourists to its doors, which are 1 block from Teatro dell'Opera and a 5 minute walk to the Termini Station.

189 €
The Tribune Hotel

The Tribune Hotel

Via Campania, 45, Rome
4,7
/ 5, op basis van 160 beoordelingen
4.0 van 5.0

Located in the heart of Rome, this hotel is within a 10-minute walk of Borghese Gallery and Villa Borghese. Bioparco di Roma and Trevi Fountain are also within 1 mi (2 km).

256 €
Grand hotel via Veneto

Grand hotel via Veneto

Via Vittorio Veneto 155, Rome
4,5
/ 5, op basis van 163 beoordelingen
5.0 van 5.0

Located in Rome City Centre, this luxury hotel is within a 15-minute walk of Villa Borghese, Borghese Gallery, and Trevi Fountain. Teatro dell'Opera di Roma and Bioparco di Roma are also within 15 minutes.

204 €
NH Collection Roma Vittorio Veneto

NH Collection Roma Vittorio Veneto

Corso d'Italia, 1, Rome
4,2
/ 5, op basis van 163 beoordelingen
4.0 van 5.0

This family-friendly Rome hotel is located in the historical district, within a 10-minute walk of Villa Borghese and Borghese Gallery. Bioparco di Roma and Teatro dell'Opera di Roma are also within 1 mi (2 km).

316 €
Parco dei Principi Grand Hotel & SPA

Parco dei Principi Grand Hotel & SPA

Via Gerolamo Frescobaldi 5, Rome
4,4
/ 5, op basis van 235 beoordelingen
5.0 van 5.0

Located in Parioli, this luxury hotel is within a 10-minute walk of Bioparco di Roma and Borghese Gallery. National Gallery of Modern Art and Villa Borghese are also within 15 minutes.

158 €
Hotel Imperiale

Hotel Imperiale

Via Vittorio Veneto 24, Rome
3,9
/ 5, op basis van 181 beoordelingen
4.0 van 5.0

This family-friendly Rome hotel is located in a shopping district, within a 10-minute walk of Palazzo Barberini and Trevi Fountain. Teatro dell'Opera di Roma and Villa Borghese are also within 15 minutes.