Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Globe Theatre Rome

Woon in het park Villa Borghese opvoeringen van toneelstukken van Shakespeare bij in een Romeinse replica van het Globe Theatre in Londen.

Het Globe Theatre Rome is een exacte kopie op ware grootte van dit beroemde gebouw in Londen, dat op zijn beurt een replica is van het originele Elizabethaanse theater. Woon een toneelstuk bij in het charmante decor van het park Villa Borghese. Het theater is een indrukwekkende eikenhouten structuur die plaats biedt aan maar liefst 1250 bezoekers. In de zomer worden er veel toneelstukken van William Shakespeare opgevoerd.

Het theater is gebouwd in de eenentwintigste eeuw en is een nagebouwde versie van het Shakespeare’s Globe Theatre dat in 1997 opnieuw werd opgebouwd op de zuidoever van Londen. Het theater heeft een ronde vorm met een open dak en dus aangepast aan het klimaat van Rome. Ontdek de meesterwerken van de Engelse schrijver vanaf de hogere of lagere balkons in dit nagebouwde theater.

Je kunt zowel op de fiets (te huur) als te voet het schitterende openbare park Villa Borghese ontdekken. Bewonder ook de andere bezienswaardigheden van het park, zoals de Galleria Borghese en de Galleria Nazionale d'Arte Moderna. Ga naar een kinderfilm in het Italiaans of Engels in de Cinema dei Piccoli. Wandel door het park en bewonder zijn historische monumenten.

Breng een bezoek aan de nabijgelegen Galleria Borghese en bekijk de antieke mozaïeken, beeldhouwwerken en schilderijen van beroemde Italiaanse kunstenaars, zoals Rafaël en Antonello da Messina. Neem een kijkje in de Galleria Nazionale d'Arte Moderna of huur een boot om wat rond te varen op het meer in een van de grootste openbare parken van Rome.

Het theater ligt op enkele minuten wandelen van het Bioparco di Roma, de dierentuin in de Villa Borghese. Bekijk giraffen, bruine beren en Indische olifanten op deze geweldige locatie. Kuier door het dierenpark of boek het interactieve, educatieve laboratorium.

Het metrostation Spagna ligt het dichtst bij Villa Borghese. Het theater is alleen geopend tijdens de zomermaanden, maar heel wat van de andere attracties in Villa Borghese kun je het hele jaar door bezoeken. Raadpleeg de officiële website voor het zomerprogramma en de tijdstippen van de opvoeringen. Tickets voor staanplaatsen zijn goedkoper.


Gids voor Globe Theatre Roma


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 3.930 hotels in de buurt van Globe Theatre Roma weergeven
119 €
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
/ 5, op basis van 1.307 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit romantische hotel ligt in Repubblica, vlak bij Quirinale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Trajan's Market liggen binnen 15 minuten lopen.

189 €
The Tribune Hotel

The Tribune Hotel

Via Campania, 45, Rome
4,7
/ 5, op basis van 156 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Via Veneto, binnen 10 minuten lopen van Galleria Borghese en Villa Borghese. Ook Bioparco en Spaanse Trappen liggen binnen 15 minuten lopen.

224 €
Grand Hotel Palace

Grand Hotel Palace

Via Vittorio Veneto 70, Rome
4,2
/ 5, op basis van 202 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Rione XVI Ludovisi ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Gagosian Gallery, Spaanse Trappen en Villa Borghese. Ook Trevifontein en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen.

213 €
NH Collection Roma Vittorio Veneto

NH Collection Roma Vittorio Veneto

Corso d'Italia, 1, Rome
4,2
/ 5, op basis van 162 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Rione XVI Ludovisi ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Villa Borghese en Galleria Borghese. Ook Spaanse Trappen en Bioparco liggen binnen 15 minuten lopen.

155 €
Hotel Imperiale

Hotel Imperiale

Via Vittorio Veneto 24, Rome
3,9
/ 5, op basis van 181 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Rione XVI Ludovisi ligt in een winkelbuurt, binnen 10 minuten lopen van Gagosian Gallery, Spaanse Trappen en Trevifontein. Ook Teatro dell'Opera di Roma en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen.

155 €
Starhotels Metropole

Starhotels Metropole

Via Principe Amedeo 3, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.654 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Teatro dell'Opera di Roma en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Forum Romanum en Trajan's Market liggen binnen 2 km afstand.

256 €
Grand hotel via Veneto

Grand hotel via Veneto

Via Vittorio Veneto 155, Rome
4,5
/ 5, op basis van 162 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in Via Veneto, binnen 10 minuten lopen van Gagosian Gallery en Villa Borghese. Ook Galleria Borghese en Spaanse Trappen liggen binnen 15 minuten lopen.