Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Globe Theatre Rome

Woon in het park Villa Borghese opvoeringen van toneelstukken van Shakespeare bij in een Romeinse replica van het Globe Theatre in Londen.

Het Globe Theatre Rome is een exacte kopie op ware grootte van dit beroemde gebouw in Londen, dat op zijn beurt een replica is van het originele Elizabethaanse theater. Woon een toneelstuk bij in het charmante decor van het park Villa Borghese. Het theater is een indrukwekkende eikenhouten structuur die plaats biedt aan maar liefst 1250 bezoekers. In de zomer worden er veel toneelstukken van William Shakespeare opgevoerd.

Het theater is gebouwd in de eenentwintigste eeuw en is een nagebouwde versie van het Shakespeare’s Globe Theatre dat in 1997 opnieuw werd opgebouwd op de zuidoever van Londen. Het theater heeft een ronde vorm met een open dak en dus aangepast aan het klimaat van Rome. Ontdek de meesterwerken van de Engelse schrijver vanaf de hogere of lagere balkons in dit nagebouwde theater.

Je kunt zowel op de fiets (te huur) als te voet het schitterende openbare park Villa Borghese ontdekken. Bewonder ook de andere bezienswaardigheden van het park, zoals de Galleria Borghese en de Galleria Nazionale d'Arte Moderna. Ga naar een kinderfilm in het Italiaans of Engels in de Cinema dei Piccoli. Wandel door het park en bewonder zijn historische monumenten.

Breng een bezoek aan de nabijgelegen Galleria Borghese en bekijk de antieke mozaïeken, beeldhouwwerken en schilderijen van beroemde Italiaanse kunstenaars, zoals Rafaël en Antonello da Messina. Neem een kijkje in de Galleria Nazionale d'Arte Moderna of huur een boot om wat rond te varen op het meer in een van de grootste openbare parken van Rome.

Het theater ligt op enkele minuten wandelen van het Bioparco di Roma, de dierentuin in de Villa Borghese. Bekijk giraffen, bruine beren en Indische olifanten op deze geweldige locatie. Kuier door het dierenpark of boek het interactieve, educatieve laboratorium.

Het metrostation Spagna ligt het dichtst bij Villa Borghese. Het theater is alleen geopend tijdens de zomermaanden, maar heel wat van de andere attracties in Villa Borghese kun je het hele jaar door bezoeken. Raadpleeg de officiële website voor het zomerprogramma en de tijdstippen van de opvoeringen. Tickets voor staanplaatsen zijn goedkoper.


Gids voor Globe Theatre Roma


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 4.634 hotels in de buurt van Globe Theatre Roma weergeven
€ 119
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
/ 5, op basis van 2.484 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit romantische accommodatie ligt in Repubblica, vlak bij Tomb of the Unknown Soldier en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Trevifontein liggen binnen 15 minuten lopen.

Relais Pierret

Relais Pierret

Piazza Di Spagna 20, Rome
4,8
/ 5, op basis van 166 beoordelingen
0.0 van 5.0

Deze accommodatie ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Caffe Greco en Trevifontein. Ook Piazza del Popolo en Pantheon liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 108
iQ Hotel Roma

iQ Hotel Roma

Via Firenze, 8, Rome
4,7
/ 5, op basis van 2.940 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit accommodatie ligt in Repubblica, binnen 10 minuten lopen van Teatro dell'Opera di Roma en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Trevifontein en Piazza Venezia liggen binnen 2 km afstand.

€ 193
Hotel Delle Nazioni

Hotel Delle Nazioni

Via Poli 7, Rome
4,2
/ 5, op basis van 1.749 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit accommodatie ligt in Rione II Trevi, binnen 10 minuten lopen van Trevifontein, Pantheon en Piazza Venezia. Ook Monument van Victor Emanuel II en Forum Romanum liggen binnen 15 minuten lopen.

Aldrovandi Villa Borghese

Aldrovandi Villa Borghese

Via Ulisse Aldrovandi 15, Rome
4,5
/ 5, op basis van 663 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe accommodatie ligt in Parioli, binnen 15 minuten lopen van Galleria Nazionale d'Arte Moderna e Contemporanea, Bioparco di Roma en Villa Borghese. Ook Galleria Borghese en Piazza del Popolo liggen binnen 2 km afstand.

€ 59
Terrazza del Corso

Terrazza del Corso

22 Via del Corso, Rome
4,2
/ 5, op basis van 60 beoordelingen
0.0 van 5.0

Dit accommodatie ligt in Stadscentrum van Rome, Rome.

Piazza del Popolo (0,2 km) • Villa Borghese (0,8 km) • Galleria Nazionale d'Arte Moderna e Contemporanea (0,9 km) • Sint-Pietersbasiliek (1,9 km) • Trevifontein (1 km)

€ 152
Hotel The Building

Hotel The Building

Via Montebello 126, Rome
4,4
/ 5, op basis van 253 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit wellness accommodatie ligt in Rione XVIII Castro Pretorio, binnen 15 minuten lopen van Porta Pia en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Galleria Borghese en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 2 km afstand.

€ 310
Hotel Splendide Royal

Hotel Splendide Royal

Via Di Porta Pinciana 14, Rome
4,6
/ 5, op basis van 1.040 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe accommodatie ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Museum and Crypt of Capuchins en Villa Borghese. Ook Galleria Borghese en Trevifontein liggen binnen 15 minuten lopen.