Galleria Borghese

In een stad die barst van de kunst, onderscheiden de schilderijen en beeldhouwwerken in deze prestigieuze galerie uit de zeventiende eeuw zich nog steeds van de andere kunstwerken.

De toonaangevende Galleria Borghese heeft een indrukwekkende kunstverzameling met meesterwerken van onder andere Titiaan en Rafaël en beelden van kunstenaars zoals Canova en Caravaggio. Bewonder de traditionele Romeinse vloermozaïeken en adembenemende reliëfs en geniet van een wandeling door de tuinen van de galerie.

Neem het pad door de mooie tuin naar de prachtige galerie. Deze stralend witte neoklassieke villa was ooit eigendom van kardinaal Scipione Borghese. De kardinaal was een fervent kunstverzamelaar die zijn hele leven lang een ongelooflijk aantal kunstwerken verzamelde, waarvan nog een groot deel te zien is in de huidige galerie.

Stap binnen in de galerie en verken de eerste verdieping. Bewonder de gouden motieven die de wanden sieren, de vloermozaïeken met gladiatoren in gevecht en het muurreliëf van Romulus die verwelkomd wordt op Olympus.

Ga verder naar de eerste zaal waar een figuur die de zuster van Napoleon voorstelt, met ontbloot bovenlichaam op een sofa ligt. In andere zalen zijn onder andere 17de-eeuwse beelden van Gian Lorenzo Bernini te zien. Deze sculpturen beelden enkele heidense mythes uit met levendige details. Zoek naar de figuur van Daphne wiens handen in bladeren veranderen en de figuur van Pluto die een worstelende Persephone vastgrijpt. 

Neem de trap naar de volgende verdieping om een uitgebreide collectie renaissanceschilderijen te bekijken. Enkele van de meest noemenswaardige werken zijn Rafaëls Deposizione Borghese en Dama Col Liocorno, beide daterend uit 1507. Andere hoogtepunten zijn de Madonna col Bambino van Perugino en Amor Sacro e Amor Profano, een meesterwerk van Titiaan uit de zestiende eeuw.

De Galleria Borghese is geopend van dinsdag tot en met zondag en er is een kleine toegangsprijs. Elke twee uur wordt een nieuwe groep bezoekers toegelaten. Het is dus aan te raden je ticket vooraf te kopen zodat je niet hoeft te wachten. Neem de bus vanaf het stadscentrum naar de Via Pinciana. Vanaf deze halte is het nog een korte wandeling naar de galerie.


Verken meer van Rome (en omgeving)


Hotels in de omgeving

De beste 10 hotels het dichtst in de buurt bij Galleria Borghese


De meestgeboekte hotels

De populairste aanbiedingen in de buurt van Galleria Borghese

Alle hotels in de buurt van Galleria Borghese weergeven