Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Foro di Traiano

Ontdek het grootste en best bewaard gebleven keizerlijke forum in Rome en bekijk de nog zichtbare architectuur van dit ooit zo machtige keizerrijk.

Het Foro di Traiano, het Forum van Trajanus, is een goed bewaard gebleven antiek complex dat ooit bestond uit verschillende monumenten, gebouwen en markten. Bestudeer de overgebleven pilaren, de zalen en de vertrekken van de oude markt en bekijk de schitterende sculpturen op van de Zuil van Trajanus.

Dit uitgebreide forum werd rond het begin van de tweede eeuw afgewerkt. Het werd gebouwd voor keizer Trajanus en ontworpen door zijn favoriete architect Apollodorus van Damascus. Hoewel veel van de gebouwen al lang verdwenen zijn, zijn er toch nog veel interessante ruïnes te zien.

Wandel wat rond over de site en zoek naar de funderingen van de twee hoofdgebouwen. Een van deze gebouwen was ooit een tempel met een gewelfd dak dat werd gedragen door dikke zuilen. Wandel hieraan voorbij naar de zuilengroep die ooit deel uitmaakte van de Basilica Ulpia. Deze basilica was een meesterwerk van techniek met een lengte van 117 meter en een breedte van 50 meter. 

Neem even de tijd om de hoog oprijzende zuil van Trajanus te bewonderen, het meest prominente, nog bestaande monument van het hoofdforum. De zuil is 38 meter hoog en van veraf te zien, maar je kunt alleen van dichtbij de prachtige versieringen bewonderen. Het prachtige monument is gemaakt van marmer uit Carrara en versierd met een fries dat de militaire triomftochten van Trajanus tegen de Dacianen voorstelt. Bewonder de schitterende gevechtssculpturen die vanaf de voet van de zuil slingeren naar de top waar ooit een beeld van Trajanus stond. Dit beeld van Trajanus werd in de zestiende eeuw vervangen door een beeld van Sint Petrus.

Een ander hoogtepunt van het forum is de markt van Trajanus achter de plek waar de basilica ooit stond. Het gebouw heeft de vorm van een halve cirkel en is tegen de helling van de Quirinaal gebouwd. Het was ooit een drukke plek met winkels, kantoren en depots en vormde een soort antiek winkelcentrum. Wandel door de ruimten van dit rode bakstenen gebouw en gluur binnen in de zalen met hoge plafonds waar lokale handelaars vroeger hun kost verdienden.

Het Foro di Traiano ligt vlak bij het centrum van Rome. Het dichtstbijzijnde metrostation is bij het Colosseum op vijf minuten wandelen.


Gids voor Forum van Trajanus


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 4.640 hotels in de buurt van Forum van Trajanus weergeven
€ 108
iQ Hotel Roma

iQ Hotel Roma

Via Firenze, 8, Rome
4,7
/ 5, op basis van 2.940 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit accommodatie ligt in Repubblica, binnen 10 minuten lopen van Teatro dell'Opera di Roma en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Trevifontein en Piazza Venezia liggen binnen 2 km afstand.

€ 119
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
/ 5, op basis van 2.484 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit romantische accommodatie ligt in Repubblica, vlak bij Tomb of the Unknown Soldier en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Trevifontein liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 193
Hotel Delle Nazioni

Hotel Delle Nazioni

Via Poli 7, Rome
4,2
/ 5, op basis van 1.749 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit accommodatie ligt in Rione II Trevi, binnen 10 minuten lopen van Trevifontein, Pantheon en Piazza Venezia. Ook Monument van Victor Emanuel II en Forum Romanum liggen binnen 15 minuten lopen.

Relais Pierret

Relais Pierret

Piazza Di Spagna 20, Rome
4,8
/ 5, op basis van 166 beoordelingen
0.0 van 5.0

Deze accommodatie ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Caffe Greco en Trevifontein. Ook Piazza del Popolo en Pantheon liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 137
Hotel Duca d'Alba

Hotel Duca d'Alba

Via Leonina 14, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.766 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit romantische accommodatie ligt in Monti, binnen 10 minuten lopen van Forum Romanum en Colosseum. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Piazza Venezia liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 135
Hotel Smeraldo

Hotel Smeraldo

Via dei Chiavari 20, Rome
4,3
/ 5, op basis van 552 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit accommodatie ligt in Piazza Navona, binnen 10 minuten lopen van Campo de' Fiori, Piazza Navona en Pantheon. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 171
Relais Trevi 95 Boutique Hotel

Relais Trevi 95 Boutique Hotel

Via del Lavatore 95, Rome
4,7
/ 5, op basis van 310 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit accommodatie ligt in Rione II Trevi, binnen 10 minuten lopen van Trevifontein, Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II. Ook Pantheon en Forum Romanum liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 193
Hotel Artemide

Hotel Artemide

Via Nazionale 22, Rome
4,8
/ 5, op basis van 2.070 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit wellness accommodatie ligt in Repubblica, binnen 5 minuten lopen van Tomb of the Unknown Soldier en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Trevifontein liggen binnen 15 minuten lopen.