Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Foro di Traiano

Ontdek het grootste en best bewaard gebleven keizerlijke forum in Rome en bekijk de nog zichtbare architectuur van dit ooit zo machtige keizerrijk.

Het Foro di Traiano, het Forum van Trajanus, is een goed bewaard gebleven antiek complex dat ooit bestond uit verschillende monumenten, gebouwen en markten. Bestudeer de overgebleven pilaren, de zalen en de vertrekken van de oude markt en bekijk de schitterende sculpturen op van de Zuil van Trajanus.

Dit uitgebreide forum werd rond het begin van de tweede eeuw afgewerkt. Het werd gebouwd voor keizer Trajanus en ontworpen door zijn favoriete architect Apollodorus van Damascus. Hoewel veel van de gebouwen al lang verdwenen zijn, zijn er toch nog veel interessante ruïnes te zien.

Wandel wat rond over de site en zoek naar de funderingen van de twee hoofdgebouwen. Een van deze gebouwen was ooit een tempel met een gewelfd dak dat werd gedragen door dikke zuilen. Wandel hieraan voorbij naar de zuilengroep die ooit deel uitmaakte van de Basilica Ulpia. Deze basilica was een meesterwerk van techniek met een lengte van 117 meter en een breedte van 50 meter. 

Neem even de tijd om de hoog oprijzende zuil van Trajanus te bewonderen, het meest prominente, nog bestaande monument van het hoofdforum. De zuil is 38 meter hoog en van veraf te zien, maar je kunt alleen van dichtbij de prachtige versieringen bewonderen. Het prachtige monument is gemaakt van marmer uit Carrara en versierd met een fries dat de militaire triomftochten van Trajanus tegen de Dacianen voorstelt. Bewonder de schitterende gevechtssculpturen die vanaf de voet van de zuil slingeren naar de top waar ooit een beeld van Trajanus stond. Dit beeld van Trajanus werd in de zestiende eeuw vervangen door een beeld van Sint Petrus.

Een ander hoogtepunt van het forum is de markt van Trajanus achter de plek waar de basilica ooit stond. Het gebouw heeft de vorm van een halve cirkel en is tegen de helling van de Quirinaal gebouwd. Het was ooit een drukke plek met winkels, kantoren en depots en vormde een soort antiek winkelcentrum. Wandel door de ruimten van dit rode bakstenen gebouw en gluur binnen in de zalen met hoge plafonds waar lokale handelaars vroeger hun kost verdienden.

Het Foro di Traiano ligt vlak bij het centrum van Rome. Het dichtstbijzijnde metrostation is bij het Colosseum op vijf minuten wandelen.


Gids voor Forum van Trajanus


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 3.909 hotels in de buurt van Forum van Trajanus weergeven
90 €
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
/ 5, op basis van 1.351 beoordelingen
4.0 van 5.0

Central Rome hotel housed in a late 19th-century building retaining much Imperial grandeur, 500 metres from Quirinale Palace and one kilometre from the Colosseum.

85 €
Hotel Cosmopolita

Hotel Cosmopolita

Via Santa Eufemia, 5, Rome
4,1
/ 5, op basis van 1.594 beoordelingen
4.0 van 5.0

This 19th-century building offers a prime Rome location 300 meters from the Roman Forum, 500 meters from the Pantheon, and 1 block from via del Corso shops.

156 €
Hotel Delle Nazioni

Hotel Delle Nazioni

Via Poli 7, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.329 beoordelingen
4.0 van 5.0

Hotel Delle Nazioni is situated in the heart of Rome, just around the corner from the Trevi Fountain. This 4-star hotel is 5 minutes from both the Spanish Steps and stylish Via Condotti shopping.

95 €
Hotel Duca d'Alba

Hotel Duca d'Alba

Via Leonina 14, Rome
4,3
/ 5, op basis van 833 beoordelingen
4.0 van 5.0

Surrounded by artisans' workshops and antique shops in the up-and-coming Monti district of Rome, this townhouse hotel is 500 meters from the Colosseum and the Roman Forum.

119 €
Starhotels Metropole

Starhotels Metropole

Via Principe Amedeo 3, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.679 beoordelingen
4.0 van 5.0

Located in Rome's Quirinale district, this hotel draws a mix of tourists to its doors, which are 1 block from Teatro dell'Opera and a 5 minute walk to the Termini Station.

81 €
Relais Santa Maria Maggiore

Relais Santa Maria Maggiore

Via di Santa Prassede 8, Rome
4,7
/ 5, op basis van 21 beoordelingen
0.0 van 5.0

Located in Monti, this townhouse accommodation is within a 10-minute walk of Basilica di Santa Maria Maggiore and Teatro dell'Opera di Roma. Roman Forum and Colosseum are also within 15 minutes.

101 €
The K Boutique Hotel

The K Boutique Hotel

Largo Visconti Venosta, 228, Rome
4,2
/ 5, op basis van 5 beoordelingen
4.0 van 5.0

Located in Monti, this hotel is within a 10-minute walk of Roman Forum, Basilica di Santa Maria Maggiore, and Colosseum. Teatro dell'Opera di Roma and Piazza Venezia are also within 15 minutes.

85 €
Hotel Hiberia

Hotel Hiberia

Via XXIV Maggio, 8, Rome
4,0
/ 5, op basis van 151 beoordelingen
3.0 van 5.0

Located in Monti, this hotel is within a 10-minute walk of Trajan's Market, Piazza Venezia, and Trevi Fountain. Roman Forum and Colosseum are also within 15 minutes.