Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Forum Romanum

Aanschouw een van de meest beroemde archeologische sites ter wereld en dompel je onder in de antieke sfeer van het Romeinse Rijk.

Op zijn hoogtepunt strekte het Romeinse Rijk zich uit over 6,5 miljoen vierkante kilometer rond de Middellandse Zee, maar het Forum Romanum was het absolute middelpunt.

Het plein is relatief klein, maar vergis je niet; het is een echt pareltje dat je gezien moet hebben. Er staat weinig aangeduid op het Forum Romanum, dus als je alles wilt weten over dit antieke marktplein, dan huur je een audiogids aan een standje naast de Boog van Titus, vlakbij het Colosseum.

Het terrein van het Forum Romanum huisvest enkele interessante bezienswaardigheden, zoals de Tempel van Saturnus (aan de noordelijke zijde van het plein), een van de oudste overblijfselen uit het oude Rome, en de grote met marmer beklede Boog van Septimus Severus die in 203 n. Chr. is gebouwd ter ere van de overwinningen op de Parthen. Andere populaire monumenten zijn de Boog van Titus uit de eerste eeuw en de Tempel van Vesta en de kerk van Santi Luca e Martina uit de zevende eeuw. Op het Forum Romanum staan nog talloze andere attracties, dus neem je tijd om alles te verkennen, zoals de mozaïekvloeren in gekleurd marmer van de Curia Julia, het senaatsgebouw van het oude Rome.

Koop een combiticket om het Forum Romanum te bezoeken, want dan heb je meteen ook toegang tot het Colosseum en de Palatijn. Dit ticket is twee dagen geldig, zodat je voldoende tijd hebt om de hele site te bezichtigen. Het Forum Romanum is alle dagen open, in de winter tot ongeveer 16.30 uur, in de zomer iets langer en op zondag tot 13.00 uur. Voorzie voldoende water en zonnecrème op zonnige dagen want er is weinig schaduw op het plein.

Het Forum Romanum is een absolute must tijdens je bezoek aan Rome. Van de meeste monumenten blijft natuurlijk niet veel meer over, maar wanneer je langs de Via dei Fori Imperiali naar het plein wandelt, zul je beamen dat ook ruïnes echt indrukwekkend kunnen zijn.

De hoofdingang tot het Forum Romanum ligt aan de Via dei Fori Imperiali, maar er is ook een andere ingang aan de Via San Gregorio 30.

Het plein ligt in het centrum van Rome. Er zijn een aantal bushaltes in de buurt en het dichtstbijzijnde metrostation is Colosseo.


Gids voor Forum Romanum


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 3.917 hotels in de buurt van Forum Romanum weergeven
119 €
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
/ 5, op basis van 1.310 beoordelingen
4.0 van 5.0

Central Rome hotel housed in a late 19th-century building retaining much Imperial grandeur, 500 metres from Quirinale Palace and one kilometre from the Colosseum.

155 €
Starhotels Metropole

Starhotels Metropole

Via Principe Amedeo 3, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.655 beoordelingen
4.0 van 5.0

Located in Rome's Quirinale district, this hotel draws a mix of tourists to its doors, which are 1 block from Teatro dell'Opera and a 5 minute walk to the Termini Station.

129 €
Hotel Duca d'Alba

Hotel Duca d'Alba

Via Leonina 14, Rome
4,3
/ 5, op basis van 812 beoordelingen
4.0 van 5.0

Surrounded by artisans' workshops and antique shops in the up-and-coming Monti district of Rome, this townhouse hotel is 500 meters from the Colosseum and the Roman Forum.

151 €
Hotel Cosmopolita

Hotel Cosmopolita

Via Santa Eufemia, 5, Rome
4,1
/ 5, op basis van 1.560 beoordelingen
4.0 van 5.0

This 19th-century building offers a prime Rome location 300 meters from the Roman Forum, 500 meters from the Pantheon, and 1 block from via del Corso shops.

184 €
Monti Palace Hotel

Monti Palace Hotel

Via Cavour, n.185, Rome
4,6
/ 5, op basis van 226 beoordelingen
4.0 van 5.0

Located in Monti, this hotel is within a 10-minute walk of Basilica di Santa Maria Maggiore, Roman Forum, and Teatro dell'Opera di Roma. Colosseum and Piazza Venezia are also within 15 minutes.

212 €
Hotel Forum

Hotel Forum

Via Tor de' Conti, 25, Rome
4,2
/ 5, op basis van 545 beoordelingen
4.0 van 5.0

Across a narrow street from two of Rome's Imperial Forum archaeological sites, this 78-room hotel is 100 meters from the Roman forum entrance and 300 meters from the Colosseum.

254 €
Nerva Boutique Hotel

Nerva Boutique Hotel

Via Tor de' Conti 3/4, Rome
4,5
/ 5, op basis van 44 beoordelingen
3.0 van 5.0

This family-friendly Rome hotel is located in the historical district, within a 10-minute walk of Roman Forum, Colosseum, and Piazza Venezia. Vittorio Emanuele Monument and Trevi Fountain are also within 15 minutes.

220 €
Hotel Artemide

Hotel Artemide

Via Nazionale 22, Rome
4,8
/ 5, op basis van 1.884 beoordelingen
4.0 van 5.0

Grandiose 19th-century property overlooking Rome's central Via Nazionale, just steps from the Piazza della Repubblica, and 1 kilometer from the Trevi fountain and Spanish Steps.