Nationaal Theater

In dit theatercomplex kun je allerlei soorten voorstellingen bekijken: op het podium, maar ook in de omringende tuinen.

Bezoek het Nationaal Theater (Nemzeti Színház) aan de oevers van de Donau en slenter door het omliggende culturele gebied in de Millenniumwijk, tussen de bruggen Petőfi en Lágymányosi. Het theater is gevestigd in een opvallend rond gebouw met een openluchtpodium en een auditorium met 619 zitplaatsen. Dit moderne gebouw werd in 2002 geopend, maar de geschiedenis van het Nationaal Theater gaat veel verder terug. Het theater werd meer dan 150 jaar geleden opgericht en heeft verschillende locaties gehad.

De voorstellingen in het Nationaal Theater, uiteraard voornamelijk in het Hongaars, bestaan uit moderne stukken en literaire aanpassingen. Ook als je geen Hongaars spreekt, is het de moeite waard om een voorstelling van een klassiek stuk bij te wonen.

Buiten het theatergebouw worden in het prachtig aangelegde park tal van interessante activiteiten georganiseerd. Het park werd ontworpen als een uitbreiding van het theater, waar openluchtvoorstellingen worden gegeven. Via een boog van kalksteen in de vorm van podiumgordijnen bereik je de tuinen. Er staan standbeelden van beroemde Hongaarse acteurs langs het voetpad naar de vijver, waar de boeg van een schip uit het water steekt. Slenter door het enorme doolhof of beklim de helling naar de top van de kegelvormige zaal. Vanaf dit punt heb je een prachtig zicht op het theater.

Er is nog een cultureel paradepaardje in de buurt: Palace of Arts, gebouwd in 2005. In dit uit glas opgetrokken gebouw worden voorstellingen gegeven op het gebied van jazz, dans, opera en klassieke muziek. Het is een populaire uitgaansgelegenheid voor bezoekers van alle leeftijden. Zo kunnen kinderen hier een instrument bespelen.

Het park rondom het Nationaal Theater is altijd toegankelijk. Kijk op de website van het Nationaal Theater voor het programma van de voorstellingen. Neem de ondergrondse trein naar het theater en stap uit bij het station Lágymányosi-brug of neem tram 2, halte Millenniumi Kulturális Központ.


Verken meer van Budapest (en omgeving)


Hotels in de omgeving

De beste 10 hotels het dichtst in de buurt bij Fins nationaal theater


De meestgeboekte hotels

De populairste aanbiedingen in de buurt van Fins nationaal theater

Alle hotels in de buurt van Fins nationaal theater weergeven