Orti Farnesiani

De Orti Farnesiani is een van de oudste botanische tuinen van Europa, aangelegd in een charmante renaissancearchitectuur en met een fantastisch uitzicht over het Forum Romanum.

Met de prachtige heggen, geurige bloemperken en indrukwekkende uitzichten over de stad, bieden de vredige Orti Farnesiani een schitterende plek voor een wandeling. Bewonder de elegante dubbele volières en leer meer over de archeologische opgravingen in de buurt.

De tuinen danken hun naam aan kardinaal Alessandro Farnese die dit stuk land in 1550 bemachtigde en er een luxueuze villa liet bouwen. De omliggende tuinen zijn ontworpen door de architect Giacomo Barozzi da Vignola. Dit waren enkele van de eerste botanische privétuinen die in Europa werden aangelegd.

Wanneer je de tuinen nadert, kijk dan eens om je heen of je ziet waar momenteel een groot opgravingsproject plaatsvindt op de site. Dit project is bezig sinds de negentiende eeuw door de ligging van de tuinen bovenop het paleis van Tiberius dat dateert uit de eerste eeuw.

Ondanks de archeologische werkzaamheden, vormen de tuinen nog steeds een aangename plek om te wandelen, met talrijke wandelpaden en een grote variatie aan planten. Snuif de zoete geur op in de schaduw van de dennenbomen en wandel langs de perfect gesnoeide heggen die langs kleurige bloesems leiden.

Vervolg je weg naar de top van de heuvel om bij de volières uit te komen. Deze twee identieke vierkante paviljoens hebben een typische renaissancestijl met wit gepleisterde muren en een schuin pannendak. Wandel door de smalle boogpoorten en geniet van een geweldig uitzicht richting de voet van de heuvel. Je kunt vanaf hier verschillende gebouwen van het Forum Romanum zien en ook enkele andere gebouwen in de stad, zoals het Colosseum, een paar kilometer naar het oosten.

Je kunt met de metro en met de bus bij de Orti Farnesiani komen. De dichtstbijzijnde bushalte is de halte Via dei Fori Imperiali. Vanaf dit punt is het nog tien minuten lopen in zuidelijke richting langs het Forum. Als je te voet gaat, beklim dan de trappen van het Forum Romanum aan de noordwestzijde van de Palatijn. Je kunt de tuinen het hele jaar door gratis bezoeken.


Verken meer van Rome (en omgeving)


Hotels in de omgeving

De beste 10 hotels het dichtst in de buurt bij Farnesische Tuinen


De meestgeboekte hotels

De populairste aanbiedingen in de buurt van Farnesische Tuinen

Alle hotels in de buurt van Farnesische Tuinen weergeven