Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Orti Farnesiani

De Orti Farnesiani is een van de oudste botanische tuinen van Europa, aangelegd in een charmante renaissancearchitectuur en met een fantastisch uitzicht over het Forum Romanum.

Met de prachtige heggen, geurige bloemperken en indrukwekkende uitzichten over de stad, bieden de vredige Orti Farnesiani een schitterende plek voor een wandeling. Bewonder de elegante dubbele volières en leer meer over de archeologische opgravingen in de buurt.

De tuinen danken hun naam aan kardinaal Alessandro Farnese die dit stuk land in 1550 bemachtigde en er een luxueuze villa liet bouwen. De omliggende tuinen zijn ontworpen door de architect Giacomo Barozzi da Vignola. Dit waren enkele van de eerste botanische privétuinen die in Europa werden aangelegd.

Wanneer je de tuinen nadert, kijk dan eens om je heen of je ziet waar momenteel een groot opgravingsproject plaatsvindt op de site. Dit project is bezig sinds de negentiende eeuw door de ligging van de tuinen bovenop het paleis van Tiberius dat dateert uit de eerste eeuw.

Ondanks de archeologische werkzaamheden, vormen de tuinen nog steeds een aangename plek om te wandelen, met talrijke wandelpaden en een grote variatie aan planten. Snuif de zoete geur op in de schaduw van de dennenbomen en wandel langs de perfect gesnoeide heggen die langs kleurige bloesems leiden.

Vervolg je weg naar de top van de heuvel om bij de volières uit te komen. Deze twee identieke vierkante paviljoens hebben een typische renaissancestijl met wit gepleisterde muren en een schuin pannendak. Wandel door de smalle boogpoorten en geniet van een geweldig uitzicht richting de voet van de heuvel. Je kunt vanaf hier verschillende gebouwen van het Forum Romanum zien en ook enkele andere gebouwen in de stad, zoals het Colosseum, een paar kilometer naar het oosten.

Je kunt met de metro en met de bus bij de Orti Farnesiani komen. De dichtstbijzijnde bushalte is de halte Via dei Fori Imperiali. Vanaf dit punt is het nog tien minuten lopen in zuidelijke richting langs het Forum. Als je te voet gaat, beklim dan de trappen van het Forum Romanum aan de noordwestzijde van de Palatijn. Je kunt de tuinen het hele jaar door gratis bezoeken.


Gids voor Farnesische Tuinen


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 3.943 hotels in de buurt van Farnesische Tuinen weergeven
159 €
Hotel Cosmopolita

Hotel Cosmopolita

Via Santa Eufemia, 5, Rome
4,1
/ 5, op basis van 1.560 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Historisch Centrum van Rome, vlak bij Palazzo Colonna, Trajan's Market en Piazza Venezia. Ook Forum Romanum en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 10 minuten lopen.

129 €
Hotel Duca d'Alba

Hotel Duca d'Alba

Via Leonina 14, Rome
4,3
/ 5, op basis van 811 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit romantische hotel ligt in Monti, binnen 10 minuten lopen van Domus Aurea, Forum Romanum en Trajan's Market. Ook Colosseum en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 15 minuten lopen.

155 €
Starhotels Metropole

Starhotels Metropole

Via Principe Amedeo 3, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.654 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Teatro dell'Opera di Roma en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Forum Romanum en Trajan's Market liggen binnen 2 km afstand.

119 €
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
/ 5, op basis van 1.307 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit romantische hotel ligt in Repubblica, vlak bij Quirinale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Trajan's Market liggen binnen 15 minuten lopen.

291 €
Fortyseven Hotel

Fortyseven Hotel

Via Luigi Petroselli 47, Rome
4,7
/ 5, op basis van 1.269 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Santa Maria in Cosmedin en Circus Maximus. Ook Musei Capitolini en Piazza Venezia liggen binnen 15 minuten lopen.

160 €
Kolbe Hotel Rome

Kolbe Hotel Rome

Via di San Teodoro 48, Rome
4,4
/ 5, op basis van 940 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit romantische hotel ligt in Colle Palatino, binnen 10 minuten lopen van Santa Maria in Cosmedin en Circus Maximus. Ook Musei Capitolini en Piazza Venezia liggen binnen 15 minuten lopen.

184 €
Monti Palace Hotel

Monti Palace Hotel

Via Cavour, n.185, Rome
4,6
/ 5, op basis van 221 beoordelingen
4.0 van 5.0

Deze accommodatie ligt in Monti, binnen 10 minuten lopen van Domus Aurea, Forum Romanum en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Teatro dell'Opera di Roma en Colosseum liggen binnen 15 minuten lopen.