Voordeligste vluchten naar Rome

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

" BRU Brussel naar FCO Rome 56,65 € "

" AMS Amsterdam naar FCO Rome 144,98 € "

" ZYR Brussels naar FCO Rome 169,72 € "

" EIN Eindhoven naar FCO Rome 179,72 € "

" CDG Parijs naar FCO Rome 199,03 € "

" CGN Cologne naar FCO Rome 233,41 € "

" DUS Düsseldorf naar FCO Rome 253,78 € "

" BVA Parijs naar CIA Rome 303,98 € "

" EIN Eindhoven naar CIA Rome 314,98 € "

" RTM Rotterdam naar FCO Rome 318,00 € "Over Rome

Miljoenenstad Rome is de grootste stad in Italië en een schat voor toeristen. Sommige bezienswaardigheden moet je gewoon gezien hebben. Bewonder de barokke Trevifontein en bezoek het Forum Romanum, dat in de Romeinse tijd het knooppunt van de stad was. Stap het Pantheon binnen en laat je overweldigen door de ruimte. Maak foto's van elkaar op de Spaanse Trappen en neem de kinderen mee naar het speelse museum Explora. In Rome is zo veel te zien, dat je je geen moment hoeft te vervelen. Je vliegticket naar Rome koop je voordelig online bij Expedia.

Vliegen naar Rome

Vanaf Brussels Airport kun je elke dag op meerdere tijdstippen rechtstreeks naar Rome vliegen. Verschillende maatschappijen bieden in totaal zo'n tien vluchten per dag aan, zodat je kunt kiezen voor een vlucht die het beste aansluit op je wensen. De vlucht duurt ongeveer 2 uur, waarna je landt op een van de twee luchthavens van Rome, afhankelijk van de aanbieder en de dag waarop je vliegt. Het Aeroporto di Roma Fiumicino (FCO), ook wel Rome Leonardo da Vinci genoemd, is de grootste internationale luchthaven van Italië, 34 kilometer buiten de stad. Het andere vliegveld is het Aeroporto di Roma Ciampino (CIA). Deze luchthaven ligt iets dichter bij Rome en is vooral populair onder de goedkopere luchtvaartmaatschappijen. Behalve vanaf Brussel kun je ook vanaf Charleroi , Antwerpen en Oostende-Brugge vertrekken. Vanuit het Nederlandse Eindhoven gaan rechtstreekse vluchten naar Ciampino. Verder is Rotterdam in Nederland een geschikt vertrekpunt, omdat daar dagelijks circa drie of vier rechtstreekse vluchten naar luchthaven Fiumicino gaan. Vanaf deze alternatieve vertreklocaties duurt de vlucht steeds iets langer dan twee uur. Dat je geen tussenstops hoeft te maken, is natuurlijk ook een groot voordeel. Voordat je het weet, sta je op Italiaanse bodem, helemaal klaar voor je vakantie of zakenreis. Het is veel moeilijker om te bedenken wat je allemaal wilt gaan doen in Rome dan om bij Expedia je vlucht te boeken!

Na de landing

Fiumicino wordt beschouwd als een van de prettigste grote luchthavens van Europa en dat is mede te danken aan de faciliteiten. Denk daarbij aan moderne toiletten, comfortabele stoelen en wifi. Er zijn voorzieningen die voor iedereen handig zijn, maar ook aan specifieke faciliteiten als een katholieke kapel en ruimtes voor baby's en kleine kinderen is gedacht. Voor beide luchthavens geldt dat er de nodige winkels zijn waar je kunt zoeken naar souvenirs, sierraden, lingerie en nog veel meer. Je kunt de tijd voordat je weer naar huis vliegt ook vullen in een van de bars of restaurants om je vakantie af te sluiten met een glas Italiaanse wijn. Vanaf Fiumicino kun je eenvoudig met de trein naar het centrum van Rome reizen. Vanaf Ciampino kan dat niet, maar hier kun je wel een bus nemen. Op beide locaties kun je bovendien een taxi nemen of een auto huren. Wist je dat je voor een huurauto ook terecht kunt bij Expedia? Kijk op onze site naar de mogelijkheden.


Ontdek Rome

Ga je op vakantie naar Rome? Raadpleeg de reisgidsen van Expedia.be voor de beste hotels, stedentrips, autoverhuurders en meer!

Alternatieve luchthavens in omgeving

  • Fiumicino - Internationale luchthaven Leonardo da Vinci (FCO)
  • Ciampino (CIA)