Over Parijs

De Franse hoofdstad Parijs kun je gerust een van Europa's topbestemmingen noemen. Deze metropool met miljoenen inwoners heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen uit de hele wereld. Bezienswaardigheden als de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en het Louvre zijn iconisch, en dat is nog maar een hele kleine greep uit het overdonderende aanbod van toeristische trekpleisters. Bezichtig indrukwekkende kerken als de witte Basilique du Sacré-Cœur, bekijk schitterende beelden in het Musée Rodin en steek via de Pont Neuf de Seine over. Voor je accommodatie in deze wereldstad kun je natuurlijk bij Expedia terecht en ook je vlucht regel je natuurlijk bij ons. Of je nu komt voor een romantisch weekend, een uitgebreide culturele ontdekkingstocht of een congres voor je werk, in Parijs valt voor iedereen wat te beleven.

Vliegen naar Parijs

Parijs telt meerdere vliegvelden, waarvan de Aéroport de Paris-Charles de Gaulle (CDG) de bekendste en grootste is. Veel binnenlandse vluchten en chartervluchten maken daarnaast gebruik van de andere grote luchthaven van Parijs, Aéroport de Paris-Orly (ORY). Het is in principe mogelijk om van Brussels Airport naar luchthaven Charles de Gaulle te vliegen, al is het aantal rechtstreekse vluchten beperkt tot doorgaans één per dag. Je bent dan slechts een klein uur in de lucht. Dagelijks vertrekken er bovendien enkele vluchten vanuit Keulen, die er ruim een uur over doen. Dit kan een interessante optie zijn als je in het noordoosten van België woont. Waarschijnlijker is het echter dat je naar Parijs vliegt voor een overstap, want Parijs staat in verbinding met tal van locaties binnen en buiten Frankrijk, waaronder wereldsteden als New York en Tokio. Hoe dan ook kun je bij ons terecht voor gunstig geprijsde vluchten en vakantiearrangementen.

Na de landing

Vanaf zowel Aéroport de Paris-Charles de Gaulle als Aéroport de Paris-Orly heb je tal van opties om in de stad te geraken. Verschillende buslijnen en treinen kunnen je de lichtstad in brengen. Ook taxi's zijn een populaire methode om op de bestemming te komen. De taxistandplaatsen vind je bij de uitgang waar je je bagage hebt opgehaald. Let er wel op dat je in een officiële taxi met een taxivergunning stapt. Daarnaast is het mogelijk een auto te huren. Er is een zeer groot aantal aanbieders actief op de luchthaven, zodat het wellicht lastig kan zijn de juiste huurauto te vinden. Gelukkig kun je bij Expedia thuis alvast de perfecte auto voor je vakantie of zakenreis uitzoeken en je reservering doen, zodat je de auto alleen nog maar hoeft op te halen wanneer je bent geland. Een aangename service qua vervoer is verder nog dat er op de vliegvelden zelf, die nogal uitgestrekt zijn, diverse shuttlediensten worden aangeboden die je gratis kunnen vervoeren naar de terminal waar je moet zijn. Dit maakt overstappen een stuk comfortabeler. Uiteraard kun je op de luchthavens van Parijs ook fijn winkelen en smullen van Franse lekkernijen of wijnen, zodat je je tijd in Frankrijk in stijl kunt beginnen of afsluiten.


Ontdek Parijs

Ga je op vakantie naar Parijs? Raadpleeg de reisgidsen van Expedia.be voor de beste hotels, stedentrips, autoverhuurders en meer!

Alternatieve luchthavens in omgeving

  • Roissy-Charles de Gaulle (CDG)
  • Orly (ORY)
  • Beauvais (BVA)
  • Station Gare de Massy TGV (XJY)
  • Vatry (XCR)