Voordeligste vluchten naar Miami

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

" MCO Orlando naar MIA Miami 316,15 € "

" BRU Brussel naar MIA Miami 408,80 € "

" DUS Düsseldorf naar FLL Fort Lauderdale 422,14 € "

" TXL Berlijn naar MIA Miami 431,63 € "

" DUS Düsseldorf naar MIA Miami 471,95 € "

" MDE Medellin naar MIA Miami 474,80 € "

" AMS Amsterdam naar MIA Miami 556,96 € "

" CGN Cologne naar MIA Miami 592,76 € "

" ORY Parijs naar MIA Miami 645,28 € "

" CDG Parijs naar MIA Miami 649,47 € "Over Miami

Miami is waarschijnlijk een van de bekendste steden van de Amerikaanse staat Florida. Deze tropische stad heeft een zeer grote Spaanstalige gemeenschap en prachtige stranden. South Beach is een plek bij uitstek om te zonnen en je kunt hier eindeloos mensen kijken. De Ocean Drive die langs het strand loopt, is ook een hele bezienswaardigheid met vele Art Deco-gebouwen. Verder ligt de stad vlak bij het Everglades National Park. Dit veelbezochte park is de habitat van de bedreigde Amerikaanse krokodil. Het is in Miami overigens 6 uur vroeger dan in België.

Vliegen naar Miami

Miami International Airport (MIA) is een grote luchthaven in Miami, Florida. Het is de belangrijkste doorgangshaven naar Zuid-Amerika vanuit de Verenigde Staten. Er gaan rechtstreekse vluchten naar Miami vanuit Brussel, Amsterdam en Parijs. Je bent over het algemeen minstens 12 uur onderweg. Langere vluchttijden zijn niet ongewoon.

Voorzieningen op de luchthaven van Miami

De luchthaven van Miami is een van de drukste luchthavens in de Verenigde Staten. Je kunt daarom rekenen op tal van comfortabele voorzieningen. Je kunt uitgebreid winkelen op deze luchthaven en er zijn ook verschillende duty-freeshops aanwezig. Er is ook een brede variatie aan restaurants te vinden op de luchthaven; van snackbars tot luxere restaurants. Er zijn enkele eetgelegenheden die 24 uur per dag geopend zijn. Je kunt tegen betaling gebruikmaken van het wifi-netwerk. Tussen terminal H en J is een business center waar je onder andere gebruik kun maken van computers met internet, telefoondiensten en een kopieerapparaat. Met een economy class-ticket kun je tegen betaling een van de lounges bezoeken. Verder zijn er bij elke terminal rookruimtes ingericht en tussen de gates H en J is een spa te vinden. Bij terminal H is ook een yogaruimte ingericht en bij gate D een kapel. Er is een hotel op de luchthaven aanwezig en er staan ook verschillende accommodaties op zeer korte afstand van Miami International Airport. Er lopen op deze luchthaven overigens verschillende vrijwilligers rond die je verwelkomen in de stad. Een aantal dagen per week wordt het vrijwilligersteam versterkt door een hond.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Miami

De luchthaven ligt ongeveer 13 km van het centrum van Miami. De Miami Beach Airport Express rijdt 7 dagen per week om het half uur tussen 06.00 en 23.40 uur richting Miami Beach. Bij het eindstation heb je verschillende overstapmogelijkheden. Daarnaast vertrekken er talloze metrobussen vanaf de luchthaven, die je naar verschillende plekken in de stad kunnen brengen. Verder pendelt de MIA Mover 24 uur per dag gratis tussen de luchthaven en het station, waar ook verschillende autoverhuurbedrijven gevestigd zijn. Op het station kun je overstappen op de Metrorail. Deze dienst heeft twee lijnen; de orange line rijdt tussen de luchthaven en Dadeland South, de green line rijdt tussen Palmetto en Dadeland South. Voor bestemmingen verder buiten de stad kun je de Tri-Rail nemen. Deze trein verbindt Miami onder andere met Fort Lauderdale en West Palm Beach. Natuurlijk staan er ook voldoende taxi’s klaar bij de uitgangen van de luchthaven.


Ontdek Miami

Ga je op vakantie naar Miami? Raadpleeg de reisgidsen van Expedia.be voor de beste hotels, stedentrips, autoverhuurders en meer!

Alternatieve luchthavens in omgeving

  • Internationale luchthaven Miami (MIA)
  • Public Seaplane Base (MPB)