Voordeligste vluchten naar Antalya

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

" SAW Istanbul naar AYT Antalya 117,76 € "

" BRU Brussel naar AYT Antalya 185,18 € "

" GRV Grozny naar AYT Antalya 188,82 € "

" CRL Brussel naar AYT Antalya 189,80 € "

" DUS Düsseldorf naar AYT Antalya 196,98 € "

" CGN Cologne naar AYT Antalya 211,36 € "

" AMS Amsterdam naar AYT Antalya 223,64 € "

" IST Istanbul naar AYT Antalya 256,00 € "

" RTM Rotterdam naar AYT Antalya 283,00 € "

" BRU Brussel naar GZP Gazipasa 353,17 € "Over Antalya

Antalya aan de Turkse Rivièra heeft haar populariteit te danken aan haar veelzijdigheid. Zon, zee en strand zijn de basisingrediënten voor een geslaagde vakantie aan de Golf van Antalya. Het mediterrane klimaat en de gouden stranden staan garant voor ontspanning en puur genieten. Maar ook als je van de sfeer van een grote stad houdt, zit je zeker goed in Antalya. Geschiedenisliefhebbers hebben hier de keuze uit heel wat interessante trekpleisters, zoals de Hadrianuspoort en de archeologische site van Hiërapolis. Kinderen zijn gek op het waterpark Troy Aqua, het dolfinarium en het Antalya Aquarium. 's Avonds kun je in het bruisende centrum genieten van de Turkse keuken en achteraf uit je bol gaan in een van de vele bars en clubs.

Je vlucht naar Antalya boeken

Heb je gekozen voor Antalya als reisbestemming, dan kun je via Expedia je vlucht boeken. Je zult al snel zien dat de keuze groot is, want vanuit Brussels Airport (BRU) vertrekken elke dag tientallen vluchten naar de Luchthaven Antalya (AYT). Een zevental luchtvaartmaatschappijen kunnen je naar je bestemming brengen. Meestal maak je een tussenstop, bijvoorbeeld in München, Zürich, Istanbul of Ataturk, maar er zijn ook mogelijkheden om rechtstreeks naar Antalya te vliegen. Een rechtstreekse vlucht duurt minstens 4 uur, met tussenstop moet je op 5 uur of meer rekenen. Op sommige dagen kun je ook met een lagekostenmaatschappij vanaf de Luchthaven van Charleroi (CRL) vertrekken. Houd in dat geval rekening met een tussenstop in Istanbul (SAW). Verder kun je vanuit België ook vanaf de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge (OST) en Liège Airport (LGG) rechtstreeks naar Antalya vliegen en vanuit Nederland via Maastricht Aachen Airport (MST) of Vliegbasis Eindhoven (EIN). Als je in Antalya landt, moet je je horloge één uur vooruit zetten, want de tijdzone is er GMT+3.

De luchthaven van Antalya: Antalya Airport (AYT)

De luchthaven van Antalya ligt ongeveer 13 kilometer ten oosten van het centrum van de stad Antalya. Het is een grote luchthaven die onlangs is uitgebreid als gevolg van het stijgende aantal toeristen. Vooral in de zomer is het er zeer druk, omdat de luchthaven dicht bij de kust van de Middellandse Zee en de strandresorts ligt. De luchthaven heeft twee internationale terminals en één terminal voor binnenlandse vluchten. Er zijn verschillende duty-freeshops en wie honger of dorst heeft, kan hier kiezen tussen verschillende snackbars, koffiehuizen en broodjeszaken. Moet je nog geldzaken regelen, dan kun je de bank binnenlopen of gebruikmaken van de geldautomaten.

Doorreizen vanaf de luchthaven naar Antalya

Vanaf de luchthaven vertrekt bus 600 om het half uur naar de stad. Je kunt afstappen in de busterminal in het noordwesten van Antalya, waar je kunt overstappen op een tram. Als je echt in het centrum moet zijn, is een taxi sneller en gemakkelijker. Veel luchtvaartmaatschappijen en sommige hotels bieden ook een shuttledienst aan. Dankzij een goed georganiseerd transportnetwerk kun je in Antalya zelf vlot van de ene plaats naar de andere reizen. Ideaal om ook eens een andere deel van de stad te verkennen. Zo kun je een rondrit maken met een minibus of vanuit je hotel aan de kust per tram of taxi naar het centrum van Antalya reizen.


Ontdek Antalya

Ga je op vakantie naar Antalya? Raadpleeg de reisgidsen van Expedia.be voor de beste hotels, stedentrips, autoverhuurders en meer!

Alternatieve luchthavens in omgeving

  • Internationale luchthaven Antalya (AYT)