Voordeligste vluchten naar Amsterdam

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

" LGW Londen naar AMS Amsterdam 115,73 € "

" LTN Londen naar AMS Amsterdam 115,73 € "

" BRU Brussel naar AMS Amsterdam 173,20 € "

" BUD Boedapest naar AMS Amsterdam 224,88 € "

" GOT Göteborg naar AMS Amsterdam 264,91 € "

" HAM Hamburg naar ZYA Amsterdam 333,29 € "

" MXP Milaan naar ZYA Amsterdam 431,50 € "

" TLV Tel Aviv naar AMS Amsterdam 440,65 € "

" BUD Boedapest naar ZYA Amsterdam 444,58 € "

" GOT Göteborg naar ZYA Amsterdam 580,99 € "Over Amsterdam

De Koninklijke Luchthaven Schiphol (AMS), ook wel bekend als Amsterdam Airport Schiphol, is de grootste luchthaven van Nederland. De luchthaven neemt een belangrijke plek in binnen Europa: het is de op vier na drukste luchthaven van dit continent. Desondanks heeft de luchthaven slechts 1 terminal, welke in drie vertrekhallen is verdeeld. Er zijn wel plannen om een nieuwe terminal te bouwen. De luchthaven ligt op zo’n 15 km van de stad Amsterdam.

Voorzieningen op de luchthaven van Amsterdam

De luchthaven van Amsterdam is een goed aangeschreven luchthaven en je hoeft je hier absoluut niet te vervelen. Er worden zelfs dagjes uit naar deze luchthaven georganiseerd en dat wil natuurlijk wat zeggen over de mogelijkheden. Er is een groot aantal winkels en restaurants te vinden en je kunt bij de duty-freeshops ook belastingvrij winkelen als je binnen de EU blijft. Dit geldt overigens niet voor tabaksproducten. Er zijn enkele horecagelegenheden waar je 24 uur per dag terecht kunt. Verder kun je op de hele luchthaven gebruikmaken van gratis wifi. Ter ontspanning kun je op Schiphol een dependance van het Rijksmuseum bezoeken tussen pier E en F. Toegang tot dit minimuseum is gratis en je kunt er werken van Hollandse meesters bekijken. Verder is er een bibliotheek te vinden en een casino. Daarnaast is er ook een stiltecentrum ingericht en je kunt een bezoek brengen aan de spa. Rookruimtes zijn voorzien en het is mogelijk om tegen betaling te douchen op de luchthaven. Voor de paspoortcontrole kun je een kijkje nemen op het platformterras, dat een goed uitzicht biedt op de vliegtuigen. Er zijn verschillende hotels op Schiphol en tal van hotels in de buurt van de luchthaven.

Met openbaar vervoer naar de luchthaven van Amsterdam

De luchthaven van Amsterdam is zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer. Het treinstation van Schiphol ligt direct onder de luchthaven. Je kunt vanuit België met de Thalys en de gewone intercity naar de luchthaven reizen. De Intercity rijdt 16 keer per dag tussen Brussel-Zuid, Mechelen en Antwerpen. De Thalys rijdt 12 keer per dag tussen de luchthaven Brussel-Zuid en Antwerpen. De reistijd bedraagt ongeveer 1,5 uur vanuit Brussel en 1 uur vanuit Antwerpen.

Parkeren op de luchthaven van Amsterdam

Als je met de auto naar de luchthaven van Amsterdam komt, heb je verschillende parkeermogelijkheden. Smart Parking is mogelijk voor minimaal 2 dagen op P3. Je hebt hier de keus om te parkeren op een open terrein of in een overdekte garage. Parkeren op deze plek is de meest voordelige optie. Reserveren is niet noodzakelijk. Er rijden vanaf deze parkeerplek elke 10 minuten shuttlebussen richting de terminal. De rit duurt slechts 5 minuten en je kunt wachten in een overdekte ruimte. Schiphol Holiday Valet Parking is beschikbaar bij een minimale parkeerduur van 5 dagen. Met deze parkeermogelijkheid lever je je auto af op P6, op 2 minuten lopen van de terminal. Je auto wordt geparkeerd op een onoverdekt terrein en weer op P6 gezet als je terugkomt. Er zijn ook verschillende duurdere en meer luxe parkeeropties, zoals Schiphol Excellence Parking, Schiphol Valet Parking en Schiphol Terminal Parking.


Ontdek Amsterdam

Ga je op vakantie naar Amsterdam? Raadpleeg de reisgidsen van Expedia.be voor de beste hotels, stedentrips, autoverhuurders en meer!

Alternatieve luchthavens in omgeving

  • Schiphol (AMS)