Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Colosseum

Dit 2000 jaar oude architecturale hoogtepunt van je bezoek aan Rome is een van de zeven 'moderne' wereldwonderen.

Het Colosseum werd in het jaar 80 door keizer Titus ingewijd en was het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk. Ooit kwamen hier wel 50.000 toeschouwers genieten van gladiatorengevechten, terechtstellingen en nagespeelde oorlogen. Het gejuich is intussen verstomd en het monument zelf in het hart van Rome heeft in al dit tijd talloze aardbevingen, diefstallen van stenen en luchtvervuiling door verkeer doorstaan.

Plan je bezoek goed op voorhand en koop een combiticket voor het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn. Zo loop je de wachtrij gewoon voorbij en kun je direct naar binnen. Als je geen ticket vooraf hebt gekocht en je even in de wachtrij moet staan, is dat op zich niet zo erg. Wat je daarna te zien krijgt, is absoluut het wachten waard.

We raden je ook aan de betaalde rondleiding te doen, want zo kom je echt alles te weten over dit amfitheater. Of huur een audiogids, dat is ook handig. Veel van de binnenkant van het Colosseum is verwoest en versleten. Het ziet er natuurlijk niet meer zo uit als in het Romeinse Rijk, maar het blijft een indrukwekkend zicht. In het midden van het amfitheater zie je het hypogeum, het ondergrondse doolhof van kooien, gangen en vertrekken, waarop vroeger de arenavloer lag. Wandel langs de pilaren en ontdek ook de vele plantensoorten die zich hier hebben gevestigd.

Bezichtig de ondergrondse gangen en beeld je in hoe gladiatoren zich voorbereidden op hun gevecht of ga een kijkje nemen op de derde verdieping. Hiervoor moet je wel een speciale rondleiding volgen en je ticket vooraf reserveren. Lukt dit niet, dan kun je ook een wandeling om de buitenkant van het Colosseum maken en de drie verdiepingen van bogen in travertijn van dit imposante monument bewonderen. Let vooral op de onderste laag met bogen, tachtig in het totaal, die genummerd waren en dienden om de toestroom van toeschouwers in goede banen te leiden.

De gladiatoren en dieren zijn allang verdwenen, maar het amfitheater dient nog regelmatig als spectaculaire achtergrond voor zomerconcerten van grote artiesten als Paul McCartney en Simon and Garfunkel, dus kijk altijd even naar de kalender voor je een bezoekje brengt.

Het Colosseum ligt in het centrum van Rome. Er zijn een aantal bushaltes in de buurt en het dichtstbijzijnde metrostation is Colosseo.


Gids voor Colosseum


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 3.916 hotels in de buurt van Colosseum weergeven
90 €
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
/ 5, op basis van 1.351 beoordelingen
4.0 van 5.0

Central Rome hotel housed in a late 19th-century building retaining much Imperial grandeur, 500 metres from Quirinale Palace and one kilometre from the Colosseum.

95 €
Hotel Duca d'Alba

Hotel Duca d'Alba

Via Leonina 14, Rome
4,3
/ 5, op basis van 833 beoordelingen
4.0 van 5.0

Surrounded by artisans' workshops and antique shops in the up-and-coming Monti district of Rome, this townhouse hotel is 500 meters from the Colosseum and the Roman Forum.

81 €
Relais Santa Maria Maggiore

Relais Santa Maria Maggiore

Via di Santa Prassede 8, Rome
4,7
/ 5, op basis van 21 beoordelingen
0.0 van 5.0

Located in Monti, this townhouse accommodation is within a 10-minute walk of Basilica di Santa Maria Maggiore and Teatro dell'Opera di Roma. Roman Forum and Colosseum are also within 15 minutes.

101 €
The K Boutique Hotel

The K Boutique Hotel

Largo Visconti Venosta, 228, Rome
4,2
/ 5, op basis van 5 beoordelingen
4.0 van 5.0

Located in Monti, this hotel is within a 10-minute walk of Roman Forum, Basilica di Santa Maria Maggiore, and Colosseum. Teatro dell'Opera di Roma and Piazza Venezia are also within 15 minutes.

119 €
Starhotels Metropole

Starhotels Metropole

Via Principe Amedeo 3, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.679 beoordelingen
4.0 van 5.0

Located in Rome's Quirinale district, this hotel draws a mix of tourists to its doors, which are 1 block from Teatro dell'Opera and a 5 minute walk to the Termini Station.

105 €
Mecenate Palace

Mecenate Palace

Via Carlo Alberto 3, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.304 beoordelingen
4.0 van 5.0

This 2-building Rome hotel lies steps from Piazza Santa Maria Maggiore, 500 meters south of the Termini rail station, and near the Roman Forum and the Colosseum.

85 €
Hotel Cosmopolita

Hotel Cosmopolita

Via Santa Eufemia, 5, Rome
4,1
/ 5, op basis van 1.594 beoordelingen
4.0 van 5.0

This 19th-century building offers a prime Rome location 300 meters from the Roman Forum, 500 meters from the Pantheon, and 1 block from via del Corso shops.

156 €
Hotel Delle Nazioni

Hotel Delle Nazioni

Via Poli 7, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.329 beoordelingen
4.0 van 5.0

Hotel Delle Nazioni is situated in the heart of Rome, just around the corner from the Trevi Fountain. This 4-star hotel is 5 minutes from both the Spanish Steps and stylish Via Condotti shopping.