Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Colosseum

Dit 2000 jaar oude architecturale hoogtepunt van je bezoek aan Rome is een van de zeven 'moderne' wereldwonderen.

Het Colosseum werd in het jaar 80 door keizer Titus ingewijd en was het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk. Ooit kwamen hier wel 50.000 toeschouwers genieten van gladiatorengevechten, terechtstellingen en nagespeelde oorlogen. Het gejuich is intussen verstomd en het monument zelf in het hart van Rome heeft in al dit tijd talloze aardbevingen, diefstallen van stenen en luchtvervuiling door verkeer doorstaan.

Plan je bezoek goed op voorhand en koop een combiticket voor het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn. Zo loop je de wachtrij gewoon voorbij en kun je direct naar binnen. Als je geen ticket vooraf hebt gekocht en je even in de wachtrij moet staan, is dat op zich niet zo erg. Wat je daarna te zien krijgt, is absoluut het wachten waard.

We raden je ook aan de betaalde rondleiding te doen, want zo kom je echt alles te weten over dit amfitheater. Of huur een audiogids, dat is ook handig. Veel van de binnenkant van het Colosseum is verwoest en versleten. Het ziet er natuurlijk niet meer zo uit als in het Romeinse Rijk, maar het blijft een indrukwekkend zicht. In het midden van het amfitheater zie je het hypogeum, het ondergrondse doolhof van kooien, gangen en vertrekken, waarop vroeger de arenavloer lag. Wandel langs de pilaren en ontdek ook de vele plantensoorten die zich hier hebben gevestigd.

Bezichtig de ondergrondse gangen en beeld je in hoe gladiatoren zich voorbereidden op hun gevecht of ga een kijkje nemen op de derde verdieping. Hiervoor moet je wel een speciale rondleiding volgen en je ticket vooraf reserveren. Lukt dit niet, dan kun je ook een wandeling om de buitenkant van het Colosseum maken en de drie verdiepingen van bogen in travertijn van dit imposante monument bewonderen. Let vooral op de onderste laag met bogen, tachtig in het totaal, die genummerd waren en dienden om de toestroom van toeschouwers in goede banen te leiden.

De gladiatoren en dieren zijn allang verdwenen, maar het amfitheater dient nog regelmatig als spectaculaire achtergrond voor zomerconcerten van grote artiesten als Paul McCartney en Simon and Garfunkel, dus kijk altijd even naar de kalender voor je een bezoekje brengt.

Het Colosseum ligt in het centrum van Rome. Er zijn een aantal bushaltes in de buurt en het dichtstbijzijnde metrostation is Colosseo.


Gids voor Colosseum


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 4.647 hotels in de buurt van Colosseum weergeven
€ 108
iQ Hotel Roma

iQ Hotel Roma

Via Firenze, 8, Rome
4,7
/ 5, op basis van 2.940 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit accommodatie ligt in Repubblica, binnen 10 minuten lopen van Teatro dell'Opera di Roma en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Trevifontein en Piazza Venezia liggen binnen 2 km afstand.

€ 119
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
/ 5, op basis van 2.484 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit romantische accommodatie ligt in Repubblica, vlak bij Tomb of the Unknown Soldier en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Trevifontein liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 137
Hotel Duca d'Alba

Hotel Duca d'Alba

Via Leonina 14, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.766 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit romantische accommodatie ligt in Monti, binnen 10 minuten lopen van Forum Romanum en Colosseum. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Piazza Venezia liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 193
Hotel Delle Nazioni

Hotel Delle Nazioni

Via Poli 7, Rome
4,2
/ 5, op basis van 1.749 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit accommodatie ligt in Rione II Trevi, binnen 10 minuten lopen van Trevifontein, Pantheon en Piazza Venezia. Ook Monument van Victor Emanuel II en Forum Romanum liggen binnen 15 minuten lopen.

Mercure Roma Centro Colosseo

Mercure Roma Centro Colosseo

Via Labicana 144, Rome
4,2
/ 5, op basis van 1.453 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit romantische accommodatie ligt in Monti, binnen 5 minuten lopen van Basilica di San Clemente en Gouden huis van Nero. Ook Parco di Colle Oppio en Cathedra Petri liggen binnen 10 minuten lopen.

Relais Pierret

Relais Pierret

Piazza Di Spagna 20, Rome
4,8
/ 5, op basis van 166 beoordelingen
0.0 van 5.0

Deze accommodatie ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Caffe Greco en Trevifontein. Ook Piazza del Popolo en Pantheon liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 127
Hotel Centro Cavour

Hotel Centro Cavour

Via Cavour 233, Rome
4,3
/ 5, op basis van 400 beoordelingen
3.0 van 5.0

Located in Monti, this property is within a 10-minute walk of Roman Forum and Colosseum. Basilica di Santa Maria Maggiore and Piazza Venezia are also within 15 minutes.

€ 105
Relais Forus Inn

Relais Forus Inn

Via Cavour 194, Rome
4,5
/ 5, op basis van 243 beoordelingen
0.0 van 5.0

Deze accommodatie ligt in Monti, binnen 10 minuten lopen van Basilica di Santa Maria Maggiore, Forum Romanum en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Piazza Venezia liggen binnen 2 km afstand.