Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Citadel

Geniet van het mooiste zicht op Boedapest vanaf de heuvel rond de citadel die al meer dan 150 jaar boven de stad uittorent.

Start of eindig een bezoek aan Boedapest bij de Citadel in het westen van Boedapest. Vanaf de hoge muren zie je de Donau slingeren tussen het heuvelachtige Boeda in het westen en het vlakke Pest in het oosten van Boedapest. Tel de acht bruggen over de Donau en kijk of je de bezienswaardigheden in de stad kunt lokaliseren. Of blijf tot zonsondergang en kijk hoe de stad sprookjesachtig wordt verlicht en geniet van het romantische uitzicht bij nacht.

De citadel staat boven op een bergplateau, de Gellértberg, die is genoemd naar de missionaris die hier het christendom bracht. De Gellértberg is 235 meter hoog en daarmee een van de hoogste plekken van Boedapest. De citadel werd in 1854 gebouwd als verdedigingsbouwwerk toen de Habsburgers aan de macht waren. Ongeveer 100 jaar later werd de citadel bezet door de Russen tijdens de Hongaarse opstand van 1956.  

Langs het pad heuvelop of boven aan de berg kun je in diverse winkeltjes leuke souvenirs kopen. In sommige winkels vind je informatie over de geschiedenis van de citadel, van de Habsburgers tot de Sovjet-bezetting. In de ondergrondse Russische bunker is een museum gevestigd met stukken uit de Tweede Wereldoorlog, zoals een voorstelling van een cel voor oorlogsgevangenen.  

Als je om de citadel heen wandelt, zie je hoe deze enorm dikke muren de inwoners tegen indringers beschermden. De grasvelden rondom de citadel waren ooit het doelwit van zwaar kanonvuur, maar nu kun je hier heerlijk picknicken. De heuvel is gratis toegankelijk, maar je moet wel toegang betalen voor het museum en om de muren van de citadel te betreden. Het grootste deel van de oorspronkelijke citadel is nu in gebruik als hotel en restaurant (reserveren verplicht).

Je kunt de citadel met de wagen of te voet bereiken. Kijk onderweg goed om je heen, het uitzicht is prachtig! Er rijdt ook een bus naar boven en beneden. Als de wandeling naar de citadel toch iets te inspannend is, kun je ook een klein stukje met de bus meerijden.


Gids voor Citadella


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.103 hotels in de buurt van Citadella weergeven
Prestige Hotel Budapest € 129
Prestige Hotel Budapest

Prestige Hotel Budapest

Vigyázó Ferenc utca 5, Budapest
   
  4,8
  / 5, op basis van 930 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in 05. Belváros - Lipótváros, binnen 10 minuten lopen van Danube Palace, Sint-Stefanusbasiliek en Szechenyi-kettingbrug. Ook Parlementsgebouw en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen.

  Continental Hotel Budapest € 114
  Continental Hotel Budapest

  Continental Hotel Budapest

  Dohany Utca 42-44, Budapest
    
   4,5
   / 5, op basis van 2.082 beoordelingen
   4.5 van 5.0

   Dit luxe hotel ligt in Erzsébetváros, binnen 15 minuten lopen van Team Escape, Hongaars Nationaal Museum en Hongaars Staatsoperahuis. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Szechenyi-kettingbrug liggen binnen 2 km afstand.

   Hotel Clark Budapest
   Hotel Clark Budapest

   Hotel Clark Budapest

   Clark Ádám tér 1., Budapest
     
    4,7
    / 5, op basis van 20 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Kasteelheuvel, Budapest.

    Kabelbaan van Burchtheuvel Budapest (0,2 km) • Buda-kasteel (0,3 km) • Szechenyi-kettingbrug (0,5 km) • Vissersbastion (0,6 km) • Sint-Stefanusbasiliek (1 km)

    Eurostars Budapest Center € 93
    Eurostars Budapest Center

    Eurostars Budapest Center

    Utca Kossuth Lajos 7-9, Budapest
      
     4,4
     / 5, op basis van 1.531 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in 05. Belváros - Lipótváros, binnen 10 minuten lopen van Paloma en Hongaars Nationaal Museum. Ook Rudasbad en Sint-Stefanusbasiliek liggen binnen 2 km afstand.

     Hotel Moments Budapest € 118
     Hotel Moments Budapest

     Hotel Moments Budapest

     Andrássy út 8., Budapest
       
      4,9
      / 5, op basis van 624 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Terézváros, binnen 5 minuten lopen van Andrássy-laan, Hongaars Staatsoperahuis en Gozsdu-binnenplaats. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Synagoge aan de Dohany Straat liggen binnen 10 minuten lopen.

      Budapest Marriott Hotel € 173
      Budapest Marriott Hotel

      Budapest Marriott Hotel

      Apaczai Csere Janos u. 4, Budapest
        
       4,5
       / 5, op basis van 786 beoordelingen
       5.0 van 5.0

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt aan de promenade, binnen 10 minuten lopen van Tropicana Casino en Szechenyi-kettingbrug. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 2 km afstand.

       Danubius Hotel Gellert € 84
       Danubius Hotel Gellert

       Danubius Hotel Gellert

       Szent Gellert ter 2, Budapest
         
        3,9
        / 5, op basis van 2.046 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Budapest, binnen 5 minuten lopen van Grottenkerk en Gellert Thermische Baden en Zwembad. Ook Rudasbad en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 15 minuten lopen.

        Danubius Hotel Astoria City Center € 89
        Danubius Hotel Astoria City Center

        Danubius Hotel Astoria City Center

        Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
          
         4,2
         / 5, op basis van 1.969 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Paloma en Hongaars Nationaal Museum. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 2 km afstand.