Circo Massimo

Wandel door dit rustige park dat ooit het grootste vrijetijdscomplex van het oude Rome was.

Circo Massimo, of Circus Maximus in het Nederlands, is tegenwoordig een uitgestrekte weide, maar was vroeger een gigantisch sportcomplex waar de inwoners van de oude hoofdstad zich konden vermaken. Ga in het midden van dit grote open park staan en beeld je in hoe de strijdwagens hier eeuwen geleden over de baan raasden.

Het Circo Massimo werd waarschijnlijk gebouwd aan het einde van de zevende of begin van de zesde eeuw v. Chr. Het gebouw bestond bijna volledig uit hout en bood plaats aan ongeveer 145.000 personen. Onder de heerschappij van Julius Caesar werden de houten standplaatsen vervangen door stenen exemplaren om brandschade te voorkomen en het stadion werd uitgebreid. De baan werd 600 meter lang en het aantal plaatsen werd uitgebreid tot ergens tussen de 200.000 en 300.000, wat veel groter is dan de capaciteit van de meeste hedendaagse stadions.

De 100 meter brede, ovaalvormige baan is sindsdien lang verdwenen onder het welige grasland, maar toch is het niet moeilijk om je voor te stellen hoe de strijdwagens hier ooit halsbrekende toeren uithaalden. In sterk contrast met de vroegere functie, is het park nu een fantastische plek waar je kunt ontsnappen aan het lawaai en de drukte van de stad. Hier komen veel lokale gezinnen ontspannen, picknicken of spelen. Wandel rond in de warme zon, nestel je in de schaduw van de bladeren van de bomen en bekijk de wereld die aan je voorbij gaat.

Kuier rond in het park waar nog steeds een antieke obelisk staat. Deze obelisk markeerde vroeger de eerste bocht van de baan. Loop nog een stukje verder om een klein deel van het oude stadion te ontdekken. Dit is alles wat over is van het oorspronkelijke bouwwerk. Je zult dus je verbeelding moeten gebruiken om je het oude gebouw voor te stellen dat ooit amusement bood aan een kwart van de bevolking van Rome.

Circo Massimo ligt net ten zuiden van het stadscentrum in de vallei tussen de Palatijn- en Aventijnheuvel. Je kunt je bezoek dan ook perfect combineren met een uitstap naar de Palatijn, het Colosseum en het Forum Romanum. Neem de metro naar het station Circo Massimo of stap op de bus. Het park is altijd toegankelijk en de toegang is gratis.


Verken meer van Rome (en omgeving)


Hotels in de omgeving

De beste 10 hotels het dichtst in de buurt bij Circus Maximus


De meestgeboekte hotels

De populairste aanbiedingen in de buurt van Circus Maximus

Alle hotels in de buurt van Circus Maximus weergeven