Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Circo Massimo

Wandel door dit rustige park dat ooit het grootste vrijetijdscomplex van het oude Rome was.

Circo Massimo, of Circus Maximus in het Nederlands, is tegenwoordig een uitgestrekte weide, maar was vroeger een gigantisch sportcomplex waar de inwoners van de oude hoofdstad zich konden vermaken. Ga in het midden van dit grote open park staan en beeld je in hoe de strijdwagens hier eeuwen geleden over de baan raasden.

Het Circo Massimo werd waarschijnlijk gebouwd aan het einde van de zevende of begin van de zesde eeuw v. Chr. Het gebouw bestond bijna volledig uit hout en bood plaats aan ongeveer 145.000 personen. Onder de heerschappij van Julius Caesar werden de houten standplaatsen vervangen door stenen exemplaren om brandschade te voorkomen en het stadion werd uitgebreid. De baan werd 600 meter lang en het aantal plaatsen werd uitgebreid tot ergens tussen de 200.000 en 300.000, wat veel groter is dan de capaciteit van de meeste hedendaagse stadions.

De 100 meter brede, ovaalvormige baan is sindsdien lang verdwenen onder het welige grasland, maar toch is het niet moeilijk om je voor te stellen hoe de strijdwagens hier ooit halsbrekende toeren uithaalden. In sterk contrast met de vroegere functie, is het park nu een fantastische plek waar je kunt ontsnappen aan het lawaai en de drukte van de stad. Hier komen veel lokale gezinnen ontspannen, picknicken of spelen. Wandel rond in de warme zon, nestel je in de schaduw van de bladeren van de bomen en bekijk de wereld die aan je voorbij gaat.

Kuier rond in het park waar nog steeds een antieke obelisk staat. Deze obelisk markeerde vroeger de eerste bocht van de baan. Loop nog een stukje verder om een klein deel van het oude stadion te ontdekken. Dit is alles wat over is van het oorspronkelijke bouwwerk. Je zult dus je verbeelding moeten gebruiken om je het oude gebouw voor te stellen dat ooit amusement bood aan een kwart van de bevolking van Rome.

Circo Massimo ligt net ten zuiden van het stadscentrum in de vallei tussen de Palatijn- en Aventijnheuvel. Je kunt je bezoek dan ook perfect combineren met een uitstap naar de Palatijn, het Colosseum en het Forum Romanum. Neem de metro naar het station Circo Massimo of stap op de bus. Het park is altijd toegankelijk en de toegang is gratis.


Gids voor Circus Maximus


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 5.189 accommodaties in de buurt van Circus Maximus weergeven
Hotel Contilia € 52
Hotel Contilia

Hotel Contilia

Via Principe Amedeo 81, Rome
   
  3,6
  / 5, op basis van 1.186 beoordelingen
  3.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Esquilino, binnen 5 minuten lopen van Colosseum en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Trevifontein en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen.

  Hotel Capo d'Africa € 205
  Hotel Capo d'Africa

  Hotel Capo d'Africa

  Via Capo d'Africa 54, Rome
    
   4,7
   / 5, op basis van 1.147 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit romantische hotel ligt in Celio, binnen 15 minuten lopen van Colosseum en Forum Romanum. Ook Trevifontein en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 2 km afstand.

   Monti Palace Hotel € 121
   Monti Palace Hotel

   Monti Palace Hotel

   Via Cavour, n.185, Rome
     
    4,5
    / 5, op basis van 804 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Monti, binnen 5 minuten lopen van Via del Boschetto en San Pietro in Vincoli. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Keizerlijke Fora liggen binnen 10 minuten lopen.

    Hotel Delle Nazioni € 177
    Hotel Delle Nazioni

    Hotel Delle Nazioni

    Via Poli 7, Rome
      
     4,2
     / 5, op basis van 1.810 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Trevifontein en Spaanse Trappen. Ook Colosseum en Pantheon liggen binnen 10 minuten lopen.

     iQ Hotel Roma € 149
     iQ Hotel Roma

     iQ Hotel Roma

     Via Firenze, 8, Rome
       
      4,7
      / 5, op basis van 3.066 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen.

      The K Boutique Hotel € 134
      The K Boutique Hotel

      The K Boutique Hotel

      Largo Visconti Venosta, 228, Rome
        
       4,4
       / 5, op basis van 168 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit wellness hotel ligt in Monti, binnen 10 minuten lopen van Colosseum, Forum Romanum en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Trevifontein en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen.

       Kolbe Hotel Rome
       Kolbe Hotel Rome

       Kolbe Hotel Rome

       Via di San Teodoro 48, Rome
         
        4,4
        / 5, op basis van 1.524 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit romantische hotel ligt in Ripa, binnen 10 minuten lopen La Bocca della Verità, Piazza del Campidoglio en Circus Maximus. Ook Forum Romanum en Santa Cecilia in Trastevere liggen binnen 2 km afstand.

        Hotel Smeraldo € 104
        Hotel Smeraldo

        Hotel Smeraldo

        Via dei Chiavari 20, Rome
          
         4,3
         / 5, op basis van 611 beoordelingen
         3.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Piazza Navona, binnen 10 minuten lopen van Campo de' Fiori, Colosseum en Piazza Navona. Ook Pantheon en Piazza Venezia liggen binnen 10 minuten lopen.