Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Circo Massimo

Wandel door dit rustige park dat ooit het grootste vrijetijdscomplex van het oude Rome was.

Circo Massimo, of Circus Maximus in het Nederlands, is tegenwoordig een uitgestrekte weide, maar was vroeger een gigantisch sportcomplex waar de inwoners van de oude hoofdstad zich konden vermaken. Ga in het midden van dit grote open park staan en beeld je in hoe de strijdwagens hier eeuwen geleden over de baan raasden.

Het Circo Massimo werd waarschijnlijk gebouwd aan het einde van de zevende of begin van de zesde eeuw v. Chr. Het gebouw bestond bijna volledig uit hout en bood plaats aan ongeveer 145.000 personen. Onder de heerschappij van Julius Caesar werden de houten standplaatsen vervangen door stenen exemplaren om brandschade te voorkomen en het stadion werd uitgebreid. De baan werd 600 meter lang en het aantal plaatsen werd uitgebreid tot ergens tussen de 200.000 en 300.000, wat veel groter is dan de capaciteit van de meeste hedendaagse stadions.

De 100 meter brede, ovaalvormige baan is sindsdien lang verdwenen onder het welige grasland, maar toch is het niet moeilijk om je voor te stellen hoe de strijdwagens hier ooit halsbrekende toeren uithaalden. In sterk contrast met de vroegere functie, is het park nu een fantastische plek waar je kunt ontsnappen aan het lawaai en de drukte van de stad. Hier komen veel lokale gezinnen ontspannen, picknicken of spelen. Wandel rond in de warme zon, nestel je in de schaduw van de bladeren van de bomen en bekijk de wereld die aan je voorbij gaat.

Kuier rond in het park waar nog steeds een antieke obelisk staat. Deze obelisk markeerde vroeger de eerste bocht van de baan. Loop nog een stukje verder om een klein deel van het oude stadion te ontdekken. Dit is alles wat over is van het oorspronkelijke bouwwerk. Je zult dus je verbeelding moeten gebruiken om je het oude gebouw voor te stellen dat ooit amusement bood aan een kwart van de bevolking van Rome.

Circo Massimo ligt net ten zuiden van het stadscentrum in de vallei tussen de Palatijn- en Aventijnheuvel. Je kunt je bezoek dan ook perfect combineren met een uitstap naar de Palatijn, het Colosseum en het Forum Romanum. Neem de metro naar het station Circo Massimo of stap op de bus. Het park is altijd toegankelijk en de toegang is gratis.


Gids voor Circus Maximus


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 3.942 hotels in de buurt van Circus Maximus weergeven
89 €
Hotel Domus Aventina

Hotel Domus Aventina

Via di Santa Prisca 11 B, Rome
4,2
/ 5, op basis van 247 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit romantische hotel ligt in Aventijn, binnen 10 minuten lopen van Santa Sabina en Circus Maximus. Ook Forum Romanum en Boog van Constantijn liggen binnen 2 km afstand.

119 €
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
/ 5, op basis van 1.307 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit romantische hotel ligt in Repubblica, vlak bij Quirinale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Trajan's Market liggen binnen 15 minuten lopen.

291 €
Fortyseven Hotel

Fortyseven Hotel

Via Luigi Petroselli 47, Rome
4,7
/ 5, op basis van 1.269 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Santa Maria in Cosmedin en Circus Maximus. Ook Musei Capitolini en Piazza Venezia liggen binnen 15 minuten lopen.

160 €
Kolbe Hotel Rome

Kolbe Hotel Rome

Via di San Teodoro 48, Rome
4,4
/ 5, op basis van 940 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit romantische hotel ligt in Colle Palatino, binnen 10 minuten lopen van Santa Maria in Cosmedin en Circus Maximus. Ook Musei Capitolini en Piazza Venezia liggen binnen 15 minuten lopen.

159 €
Hotel Cosmopolita

Hotel Cosmopolita

Via Santa Eufemia, 5, Rome
4,1
/ 5, op basis van 1.560 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Historisch Centrum van Rome, vlak bij Palazzo Colonna, Trajan's Market en Piazza Venezia. Ook Forum Romanum en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 10 minuten lopen.

129 €
Hotel Duca d'Alba

Hotel Duca d'Alba

Via Leonina 14, Rome
4,3
/ 5, op basis van 811 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit romantische hotel ligt in Monti, binnen 10 minuten lopen van Domus Aurea, Forum Romanum en Trajan's Market. Ook Colosseum en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 15 minuten lopen.

155 €
Starhotels Metropole

Starhotels Metropole

Via Principe Amedeo 3, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.654 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Teatro dell'Opera di Roma en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Forum Romanum en Trajan's Market liggen binnen 2 km afstand.