Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Circo Massimo

Wandel door dit rustige park dat ooit het grootste vrijetijdscomplex van het oude Rome was.

Circo Massimo, of Circus Maximus in het Nederlands, is tegenwoordig een uitgestrekte weide, maar was vroeger een gigantisch sportcomplex waar de inwoners van de oude hoofdstad zich konden vermaken. Ga in het midden van dit grote open park staan en beeld je in hoe de strijdwagens hier eeuwen geleden over de baan raasden.

Het Circo Massimo werd waarschijnlijk gebouwd aan het einde van de zevende of begin van de zesde eeuw v. Chr. Het gebouw bestond bijna volledig uit hout en bood plaats aan ongeveer 145.000 personen. Onder de heerschappij van Julius Caesar werden de houten standplaatsen vervangen door stenen exemplaren om brandschade te voorkomen en het stadion werd uitgebreid. De baan werd 600 meter lang en het aantal plaatsen werd uitgebreid tot ergens tussen de 200.000 en 300.000, wat veel groter is dan de capaciteit van de meeste hedendaagse stadions.

De 100 meter brede, ovaalvormige baan is sindsdien lang verdwenen onder het welige grasland, maar toch is het niet moeilijk om je voor te stellen hoe de strijdwagens hier ooit halsbrekende toeren uithaalden. In sterk contrast met de vroegere functie, is het park nu een fantastische plek waar je kunt ontsnappen aan het lawaai en de drukte van de stad. Hier komen veel lokale gezinnen ontspannen, picknicken of spelen. Wandel rond in de warme zon, nestel je in de schaduw van de bladeren van de bomen en bekijk de wereld die aan je voorbij gaat.

Kuier rond in het park waar nog steeds een antieke obelisk staat. Deze obelisk markeerde vroeger de eerste bocht van de baan. Loop nog een stukje verder om een klein deel van het oude stadion te ontdekken. Dit is alles wat over is van het oorspronkelijke bouwwerk. Je zult dus je verbeelding moeten gebruiken om je het oude gebouw voor te stellen dat ooit amusement bood aan een kwart van de bevolking van Rome.

Circo Massimo ligt net ten zuiden van het stadscentrum in de vallei tussen de Palatijn- en Aventijnheuvel. Je kunt je bezoek dan ook perfect combineren met een uitstap naar de Palatijn, het Colosseum en het Forum Romanum. Neem de metro naar het station Circo Massimo of stap op de bus. Het park is altijd toegankelijk en de toegang is gratis.


Gids voor Circus Maximus


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 4.546 hotels in de buurt van Circus Maximus weergeven
€ 118
iQ Hotel Roma

iQ Hotel Roma

Via Firenze, 8, Rome
4.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Repubblica, binnen 10 minuten lopen van Teatro dell'Opera di Roma en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Trevifontein en Piazza Venezia liggen binnen 2 km afstand.

€ 75
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4.0 van 5.0

Dit romantische hotel ligt in Repubblica, vlak bij Tomb of the Unknown Soldier en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Trevifontein liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 108
Hotel Delle Nazioni

Hotel Delle Nazioni

Via Poli 7, Rome
4.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Rione II Trevi, binnen 10 minuten lopen van Trevifontein, Pantheon en Piazza Venezia. Ook Monument van Victor Emanuel II en Forum Romanum liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 77
Hotel Smeraldo

Hotel Smeraldo

Via dei Chiavari 20, Rome
3.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Piazza Navona, binnen 10 minuten lopen van Campo de' Fiori, Piazza Navona en Pantheon. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 70
Hotel Duca d'Alba

Hotel Duca d'Alba

Via Leonina 14, Rome
4.5 van 5.0

Dit romantische hotel ligt in Monti, binnen 10 minuten lopen van Forum Romanum en Colosseum. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Piazza Venezia liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 154
Relais Pierret

Relais Pierret

Piazza Di Spagna 20, Rome
0.0 van 5.0

Deze accommodatie in een herenhuis ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Caffe Greco en Trevifontein. Ook Piazza del Popolo en Pantheon liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 99
Mercure Roma Centro Colosseo

Mercure Roma Centro Colosseo

Via Labicana 144, Rome
4.5 van 5.0

Dit romantische hotel ligt in Monti, binnen 5 minuten lopen van Basilica di San Clemente en Gouden huis van Nero. Ook Parco di Colle Oppio en Cathedra Petri liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 136
Fortyseven Hotel

Fortyseven Hotel

Via Luigi Petroselli 47, Rome
4.5 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 2 km afstand van La Bocca della Verità, Keizerlijke Fora en Colosseum.