Arco di Costantino

Deze grootse triomfboog is een van de laatste overblijfselen van het Romeinse keizerrijk en is rijkelijk versierd met beelden en motieven.

De Arco di Costantino, de boog van Constantijn, is een prachtige herinnering aan de ooit zo machtige beschaving en pronkt in al zijn glorie aan het einde van de historische Via Sacra. Bewonder al van veraf de omvang van de indrukwekkende boog en kom vervolgens dichterbij om het prachtige beeldhouwwerk dat een van de grote veldslagen van het oude Rome voorstelt, te bestuderen.

Deze imposante triomfboog werd opgericht als gedenkteken voor de overwinning van keizer Constantijn de Grote tijdens de slag bij de Milvische brug. Constantijn versloeg zijn rivaal en medekeizer Maxentius in het jaar 312 en de bouw van de boog werd drie jaar later voltooid. De Arco di Costantino is een van de meest prominente en indrukwekkende antieke monumenten van Rome.

Ga voor de boog staan en bestudeer de acht levensechte Daciaanse gevangenen bovenop de zuilen aan beide zijden van de hoofdboog. Net zoals veel van de andere elementen van de boog, werden deze beelden geplunderd van andere, oudere monumenten die waren opgericht ter ere van vroegere keizers.

Andere opvallende kenmerken van de boog, zijn de cirkelvormige reliëfs boven de zijbogen. Deze reliëfs zijn afkomstig van een verloren gegaan monument voor keizer Hadrianus. Bestudeer deze reliëfs van dichtbij en probeer keizer Constantijn te vinden. Hij is de figuur die jaagt op een leeuw en een zwijn en die offers brengt aan godheden zoals Hercules en Apollo.

Bekijk ook eens het complexe fries dat over een deel van de onderste boog loopt. Dit fries is een van de meest indrukwekkende aspecten van de boog en toont de weg die Constantijn naar de overwinning op Maxentius bracht. Let op de opmerkelijke aandacht voor detail die tot uiting komt in de acht beelden. Vooral het paneel waarop het beleg van Verona is uitgebeeld en het paneel van de keizer die geld aan het volk uitdeelt, zijn heel bijzonder.

De Arco di Costantino staat op de Via Sacra naast het Colosseum. Neem de metro naar het Colosseum of wandel naar de boog vanaf het centrum van de stad.


Verken meer van Rome (en omgeving)


Hotels in de omgeving

De beste 10 hotels het dichtst in de buurt bij Boog van Constantijn


De meestgeboekte hotels

De populairste aanbiedingen in de buurt van Boog van Constantijn

Alle hotels in de buurt van Boog van Constantijn weergeven