Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Arco di Costantino

Deze grootse triomfboog is een van de laatste overblijfselen van het Romeinse keizerrijk en is rijkelijk versierd met beelden en motieven.

De Arco di Costantino, de boog van Constantijn, is een prachtige herinnering aan de ooit zo machtige beschaving en pronkt in al zijn glorie aan het einde van de historische Via Sacra. Bewonder al van veraf de omvang van de indrukwekkende boog en kom vervolgens dichterbij om het prachtige beeldhouwwerk dat een van de grote veldslagen van het oude Rome voorstelt, te bestuderen.

Deze imposante triomfboog werd opgericht als gedenkteken voor de overwinning van keizer Constantijn de Grote tijdens de slag bij de Milvische brug. Constantijn versloeg zijn rivaal en medekeizer Maxentius in het jaar 312 en de bouw van de boog werd drie jaar later voltooid. De Arco di Costantino is een van de meest prominente en indrukwekkende antieke monumenten van Rome.

Ga voor de boog staan en bestudeer de acht levensechte Daciaanse gevangenen bovenop de zuilen aan beide zijden van de hoofdboog. Net zoals veel van de andere elementen van de boog, werden deze beelden geplunderd van andere, oudere monumenten die waren opgericht ter ere van vroegere keizers.

Andere opvallende kenmerken van de boog, zijn de cirkelvormige reliëfs boven de zijbogen. Deze reliëfs zijn afkomstig van een verloren gegaan monument voor keizer Hadrianus. Bestudeer deze reliëfs van dichtbij en probeer keizer Constantijn te vinden. Hij is de figuur die jaagt op een leeuw en een zwijn en die offers brengt aan godheden zoals Hercules en Apollo.

Bekijk ook eens het complexe fries dat over een deel van de onderste boog loopt. Dit fries is een van de meest indrukwekkende aspecten van de boog en toont de weg die Constantijn naar de overwinning op Maxentius bracht. Let op de opmerkelijke aandacht voor detail die tot uiting komt in de acht beelden. Vooral het paneel waarop het beleg van Verona is uitgebeeld en het paneel van de keizer die geld aan het volk uitdeelt, zijn heel bijzonder.

De Arco di Costantino staat op de Via Sacra naast het Colosseum. Neem de metro naar het Colosseum of wandel naar de boog vanaf het centrum van de stad.


Gids voor Boog van Constantijn


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 3.938 hotels in de buurt van Boog van Constantijn weergeven
134 €
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
/ 5, op basis van 1.316 beoordelingen
4.0 van 5.0

Central Rome hotel housed in a late 19th-century building retaining much Imperial grandeur, 500 metres from Quirinale Palace and one kilometre from the Colosseum.

168 €
Starhotels Metropole

Starhotels Metropole

Via Principe Amedeo 3, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.659 beoordelingen
4.0 van 5.0

Located in Rome's Quirinale district, this hotel draws a mix of tourists to its doors, which are 1 block from Teatro dell'Opera and a 5 minute walk to the Termini Station.

137 €
Hotel Duca d'Alba

Hotel Duca d'Alba

Via Leonina 14, Rome
4,3
/ 5, op basis van 817 beoordelingen
4.0 van 5.0

Surrounded by artisans' workshops and antique shops in the up-and-coming Monti district of Rome, this townhouse hotel is 500 meters from the Colosseum and the Roman Forum.

184 €
Monti Palace Hotel

Monti Palace Hotel

Via Cavour, n.185, Rome
4,6
/ 5, op basis van 230 beoordelingen
4.0 van 5.0

Located in Monti, this hotel is within a 10-minute walk of Basilica di Santa Maria Maggiore, Roman Forum, and Teatro dell'Opera di Roma. Colosseum and Piazza Venezia are also within 15 minutes.

151 €
Hotel Cosmopolita

Hotel Cosmopolita

Via Santa Eufemia, 5, Rome
4,1
/ 5, op basis van 1.564 beoordelingen
4.0 van 5.0

This 19th-century building offers a prime Rome location 300 meters from the Roman Forum, 500 meters from the Pantheon, and 1 block from via del Corso shops.

173 €
Mecenate Palace

Mecenate Palace

Via Carlo Alberto 3, Rome
4,3
/ 5, op basis van 1.294 beoordelingen
4.0 van 5.0

This 2-building Rome hotel lies steps from Piazza Santa Maria Maggiore, 500 meters south of the Termini rail station, and near the Roman Forum and the Colosseum.

300 €
Hotel Capo d'Africa

Hotel Capo d'Africa

Via Capo d'Africa 54, Rome
4,7
/ 5, op basis van 831 beoordelingen
4.0 van 5.0

With ornate wrought-iron windows and white-brick façade, this stylish hotel is situated in a central Rome location, two blocks from the Colosseum and the Traiano Park; one km from the Circus Maximus.