Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia rekent geen extra kosten aan als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Big Ben

Een van de meest bekende monumenten is ook het nationale symbool van het Verenigd Koninkrijk.

Werp één blik op Big Ben vanaf de andere kant van de Theems en je krijgt meteen echt het gevoel dat je in Londen bent. Big Ben is te zien in Britse films zoals Bridget Jones's Diary, Notting Hill en Love Actually, maar in het echt kun je hem het best bewonderen vanaf de oostelijke oever of vanop de Westminster Bridge terwijl je wandelt in de richting van het Houses of Parliament.

Big Ben is oorspronkelijk de naam van de grootste klok in de toren. Deze grote klok, of Great Bell zoals ze ook wordt genoemd, weegt maar liefst 13,5 ton. Luister hoe de klok elk uur slaat en met haar diepe gong over de daken en het drukke verkeer in Londen weerklinkt. Vandaag wordt de naam Big Ben echter gebruikt als benaming voor de gehele toren, met klokken en uurwerk.

De klok werd voor het eerst geluid in juli 1859 en haar geruststellende betrouwbaarheid is intussen een symbool geworden van het Britse doorzettingsvermogen. Wanneer de zon is ondergegaan, worden de vier ivoorkleurige zijden van de toren verlicht, zodat de klok van kilometers ver te zien is. Deze verlichting werd in al die tijd slechts enkele keren gedimd: gedurende twee jaar tijdens WO I om aanvallen van Duitse zeppelins te voorkomen en 's nachts tijdens WO II om Duitse gevechtspiloten te misleiden.

De bouw van de klokkentoren werd voltooid in 1858 en de klok werd waarschijnlijk genoemd naar de politicus Benjamin Hall die vanwege zijn grote gestalte Big Ben werd genoemd. Het Houses of Parliament en zijn klokkentoren Big Ben in neogotische stijl werden ontworpen door de architecten Charles Barry en Augustus Pugin en zijn gebouwd uit baksteen en kalksteen. De klok is de grootste luidklok met vier zijden in het Verenigd Koninkrijk. Elke klokzijde heeft een diameter van zeven meter en bevat 312 glazen stukjes.

Hoewel Big Ben een van de populairste attracties in Londen is, is de toren zelf alleen toegankelijk voor Britse onderdanen na toestemming van hun lokale volksvertegenwoordiger. Laat dit je echter niet beletten om te genieten van het opwindende gevoel dat je krijgt wanneer je Big Ben voor het eerst hoort en ziet.

Sinds juni 2012 heet deze indrukwekkende toren officieel Elizabeth Tower ter ere van het diamanten jubileum van Queen Elizabeth II, maar hij blijft wel zijn populaire bijnaam Big Ben behouden.

Je vindt Big Ben in het centrum van Londen. Het dichtstbijzijnde metrostation is Westminster.


Big Ben Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Big Ben

Alle 16.912 accommodaties in de buurt van Big Ben weergeven
Park Plaza Westminster Bridge London € 185
Park Plaza Westminster Bridge London

Park Plaza Westminster Bridge London

200 Westminster Bridge Road, Londen, Engeland
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Southbank Centre Book Market en Florence Nightingale Museum. Ook St. Thomas' Hospital en Sea Life London Aquarium liggen op 5 minuten wandelen. Waterloo Underground Station ligt op maar 4 minuten wandelen en naar Lambeth North Underground Station is het 6 minuten wandelen.

  The Strand Palace Hotel € 197
  The Strand Palace Hotel

  The Strand Palace Hotel

  372 The Strand, Londen, Engeland
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Londen, op 15 minuten wandelen van Covent Garden Market, Piccadilly Circus en London Dungeon. Ook Big Ben en Buckingham Palace liggen op 2 km afstand. Charing Cross Underground Station ligt op 5 minuten wandelen en naar Covent Garden Underground Station is het 5 minuten wandelen.

   Park Plaza London Waterloo € 148
   Park Plaza London Waterloo

   Park Plaza London Waterloo

   6 Hercules Road, Londen, Engeland
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, op 10 minuten wandelen Florence Nightingale Museum, Imperial oorlogsmuseum en The Vaults. Ook Southbank Centre Book Market en Lambeth Palace liggen op 10 minuten wandelen. Lambeth North Underground Station ligt op 6 minuten wandelen en naar Waterloo Underground Station is het 11 minuten wandelen.

    Marlin Waterloo € 147
    Marlin Waterloo

    Marlin Waterloo

    111 Westminster Bridge Road, Londen, Engeland
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit aparthotel ligt in Centrum van Londen, op 10 minuten wandelen van Imperial oorlogsmuseum, Westminster Bridge en Sea Life London Aquarium. Ook Coca-Cola London Eye en Big Ben liggen op een kwartiertje wandelen. Lambeth North Underground Station ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Waterloo Underground Station is het 8 minuten wandelen.

     Park Plaza County Hall London € 166
     Park Plaza County Hall London

     Park Plaza County Hall London

     1 Addington Street, Londen, Engeland
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Southbank Centre Book Market en Florence Nightingale Museum. Ook Jubilee Gardens en The Vaults liggen op 5 minuten wandelen. Waterloo Underground Station en Lambeth North Underground Station liggen op 5 minuten wandelen.

      DoubleTree by Hilton Hotel London - Westminster € 147
      DoubleTree by Hilton Hotel London - Westminster

      DoubleTree by Hilton Hotel London - Westminster

      30 John Islip Street, Westminster, Londen, Engeland
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum van Londen, op 10 minuten wandelen van Tate Britain en Houses of Parliament. Ook Westminster Abbey en Big Ben liggen op 15 minuten wandelen. Pimlico Underground Station ligt op 10 minuten wandelen en naar Westminster Underground Station is het 13 minuten wandelen.

       Park Plaza London Riverbank € 129
       Park Plaza London Riverbank

       Park Plaza London Riverbank

       18 Albert Embankment, Londen, Engeland
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Londen, op 15 minuten wandelen van Tate Britain, The Oval en Houses of Parliament. Ook Sea Life London Aquarium en Parliament Square liggen op 2 km afstand. Station Vauxhall ligt op 8 minuten wandelen en naar Lambeth North Underground Station is het 16 minuten wandelen.

        St Giles London - A St Giles Hotel € 113
        St Giles London - A St Giles Hotel

        St Giles London - A St Giles Hotel

        Bedford Avenue, Londen, Engeland
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Centrum van Londen, op 5 minuten wandelen van Oxford Street en Brits museum. Ook Russell Square en Queens Theatre liggen op een kwartiertje wandelen. Tottenham Court Road Underground Station ligt op maar 3 minuten wandelen en naar Goodge Street Underground Station is het 6 minuten wandelen.