Covid-19-waarschuwing: de reisvereisten wijzigen voortdurend, waaronder de vereiste voor een Covid-19-test voorafgaand aan je reis en quarantaine bij aankomst.

Berg Vesuvius - Pompei
Reisgids

Geniet vanop deze berg van het prachtige uitzicht op de kust van Napels en breng een bezoek aan de bekende ruïnes van de bedolven stad Pompeï.

De Vesuvius is een 1200 meter hoge vulkaan op negen kilometer ten oosten van Napels. In het jaar 79 barstte de vulkaan uit en begroef Pompeï en zijn duizenden inwoners onder een dikke laag as. Vandaag is het gebied rond de Vesuvius een nationaal park. Klim naar de rand van de krater van de Vesuvius en wandel door de geplaveide straten van de verdwenen stad Pompeï.

Op de top van de vulkaan geniet je van een adembenemend zicht op Napels en de omgeving. De beklimming van de Vesuvius duurt ongeveer 30 minuten en kan vooral in de zomer lastig zijn. De krater van de vulkaan heeft een diameter van ongeveer 500 meter en is 300 meter diep. In deze krater vind je vulkanisch gesteente dat begroeid is met stukjes gras. Let op de stoom die hier en daar uit de grond komt, een aanwijzing van de hitte die er in de diepte heerst. Vanop de Vesuvius kun je prachtige foto's maken van de Italiaanse kust.

De verdwenen stad Pompeï ligt op acht kilometer van de berg. Deze stad werd begraven onder een zes meter dikke aslaag na de uitbarsting in het jaar 79. Duizenden mensen stierven en de stad was 1500 jaar lang begraven. Vandaag staat de site op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is het een van de populairste toeristenbestemmingen in Italië. Platen en informatieborden vertellen het verhaal van de uitbarsting. Je ziet er skeletten van mensen en dieren en ook allerlei huishoudelijke voorwerpen die door de versteende as bewaard zijn gebleven.

De Vesuvius is vlot bereikbaar vanaf Napels. Met de auto doe je er ongeveer 40 minuten over. De wegen rond de vulkaan zijn soms smal en kronkelend en niet altijd goed aangeduid, dus wees voorzichtig. Aan de voet van de berg is er een betalende autoparking. Er rijden ook regelmatig bussen vanaf het Piazza Piedigrotta en het Piazza di Garibaldi in Napels naar de Vesuvius. Er zijn geen restaurants op de berg, maar er is wel een winkeltje waar je snacks en drank kunt kopen.

Towers Hotel Stabiae Sorrento Coast
Towers Hotel Stabiae Sorrento Coast
4 out of 5
SS 145 Sorrentina Km 12.4, Castellammare di Stabia, NA
De prijs is € 80 per nacht van 12 apr. tot 13 apr.

Dit hotel in Castellammare di Stabia ligt aan het strand, vlak bij Sorrento Peninsula en Golf van Napels. Ook Famous Beach en MUDISS Museo Diocesano Sorrentino-Stabiese ...

4/5Very Good! (232 beoordelingen)

"Just ok. Expensive cola, very friendly sunbed staff! The rest was just Ok. Only one receptionist was very friendly (girl with the blue eyes). Very dangerous bath!!!! You have to be young and flexibel to get out of the bath"…"

Beoordeeld op 15 sep. 2020

Towers Hotel Stabiae Sorrento Coast
Hotel Miramare Stabia
Hotel Miramare Stabia
4 out of 5
C.so Giuseppe Garibaldi,1, Castellammare di Stabia, NA
De prijs is € 89 per nacht van 14 apr. tot 15 apr.

Dit hotel ligt in het centrum van Castellammare di Stabia, op 15 minuten wandelen van Sorrento Peninsula, Funivia del Monte Faito en MUDISS Museo Diocesano Sorrentino-Stabiese. ...

4.6/5Wonderful! (47 beoordelingen)

"Vriendelijk personnel. Strand wordt vaak schoongemaakt voor het hotel, goed dat ze het doen, maar dit is nodig doordat het wat vol plastic zit. Zwembad is goed."…"

Beoordeeld op 27 jun. 2018

Hotel Miramare Stabia
Hotel Poseidon
Hotel Poseidon
4 out of 5
Via Cesare Battisti, 80, Torre del Greco, NA
De prijs is € 69 per nacht van 23 apr. tot 24 apr.

Dit romantische hotel ligt aan het water, op 0,6 km van Golf van Napels en op 2,7 km van Herculaneum. Ook Parco Archeologico di Pompei en Vesuvius liggen op ...

4.1/5Very Good! (424 beoordelingen)
Hotel voor 1 of 2 nachten

"Hotel dichtbij zee. Fijne parkeergarage, goed bed. Elke dag gaat het brandalarm minimaal 2 of 3 keer af waardoor je steeds weer schrikt. Gunstige ligging. We waren hier een week, kamer is niet één keer gezogen/geveegd. Badkamer wordt niet schoon gemaakt, te klein beddengoed. Helaas kan je nergens ..."…"

Beoordeeld op 25 aug. 2018

Hotel Poseidon
Laagste prijs per nacht gevonden in de afgelopen 24 uur op basis van een verblijf van 1 nacht voor 2 volwassenen. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.
Villa Vesuviana
Villa Vesuviana
Viale Europa 68, Torre del Greco, Città Metropolitana di Napoli
De prijs is € 46 per nacht van 12 apr. tot 13 apr.

Dit appartement in Torre del Greco ligt op 2,4 km van Golf van Napels en op 10 km afstand van Parco Archeologico di Pompei en Foro di Pompei. Ook Villa der Mysteriën ...

4.2/5Very Good! (6 beoordelingen)

"It was in a good location,very impressive building and shops quite close by"…"

Beoordeeld op 11 okt. 2020

Villa Vesuviana
La Casa di Lully
La Casa di Lully
Vicolo I Abolitomonte 51, Torre del Greco, Città Metropolitana di Napoli
De prijs is € 41 per nacht van 26 apr. tot 27 apr.

Dit appartement ligt in het centrum van Torre del Greco, op 1 km van Golf van Napels en op 2,8 km van Herculaneum. Ook Parco Archeologico di Pompei en Vesuvius ...

4.5/5Wonderful! (4 beoordelingen)

"En général le bruit de la rue le soir nous a moins empêché de dormir que la pluie battante que nous avons eu le dernier jour"…"

Beoordeeld op 26 sep. 2020

La Casa di Lully
And a Small House Placed in the Green of Vesuvius With a Breathtaking View
And a Small House Placed in the Green of Vesuvius With a Breathtaking View
salvatoresasa2@gmail.com, Trecase, Campania
De prijs is € 52 per nacht van 12 apr. tot 13 apr.

Dit vakantiehuis in Trecase ligt en op 5 km afstand van Golf van Napels, Villa Poppaea en Sorrento Peninsula. Ook Parco Archeologico di Pompei en Foro di Pompei ...

And a Small House Placed in the Green of Vesuvius With a Breathtaking View
Laagste prijs per nacht gevonden in de afgelopen 24 uur op basis van een verblijf van 1 nacht voor 2 volwassenen. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.

Topactiviteiten die je kan doen in Berg Vesuvius - Pompei

Steden in de buurt van Berg Vesuvius - Pompei