Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Ontdek Wenen

Ontdek Wenen met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.

Ooit was het de hoofdstad van het hele Habsburgse Rijk en vandaag de dag de hoofdstad van Oostenrijk: Wenen, aan de mooie blauwe Donau. In de historische Innere Stadt word je nog overal herinnerd aan de tijd dat Wenen het culturele en politieke centrum van Europa was, bijvoorbeeld door de magnifieke gotische Stephansdom. Met een huurauto ontdek je gemakkelijk en in je eigen tempo alles wat de stad te bieden heeft, en bovendien heb je dan de vrijheid om ook de prachtige omgeving te verkennen.

Vind jouw huurauto in Wenen

Om zonder zorgen op vakantie te gaan, boek je via Expedia al voor je vertrek naar Oostenrijk online een huurauto. Deze kun je dan bij aankomst op Flughafen Wien-Schwechat (VIE) meteen afhalen bij een van de vele verhuurbedrijven die daar te vinden zijn. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een shuttleservice die je naar een andere, eventueel goedkopere, verhuurlocatie in de stad brengt. Vanaf de luchthaven rijd je binnen een half uur naar de Innere Stadt van Wenen voor bijvoorbeeld een bezoek aan de twee bekendste musea van de stad: het Kunsthistorisches Museum en de Albertina.

De filters van Expedia bieden legio mogelijkheden om de perfecte auto voor jouw reis te vinden. Zo kun je kiezen voor een handgeschakelde wagen of een automaat, in het formaat en de prijsklasse die het best aansluiten bij de grootte van je reisgezelschap en budget. Als je met een grote groep reist, kan het interessant zijn om een stationcar, SUV of personenbus te boeken om comfortabel naar bijvoorbeeld het keizerlijke paleis Schloss Schönbrunn of het barokke paleis Schloss Belvedere te rijden. Heb je zoveel ruimte niet nodig? Dan selecteer je net zo eenvoudig een budgetvriendelijk mini, compact of economy model, en spendeer je het bespaarde geld in de een van de vele verrukkelijke Konditoreien aan het befaamde Weense gebak.

Rijden in Wenen

De verkeersregels in Oostenrijk verschillen niet veel van die in België. Kom je in een file terecht, houd er dan rekening mee dat je wettelijk verplicht bent om de middenbaan vrij te houden voor hulpverlenende voertuigen. Als er geen file is, kun je overigens lekker doorrijden; de maximumsnelheid op snelwegen bedraagt namelijk 130 km/u.