Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Ontdek Istanbul

Ontdek Istanbul met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.

Istanbul, de hoofdstad van Turkije, is een van de grootste steden in Europa en de zevende grootste stad ter wereld. De stad is gelegen aan beide kanten van de Bosporus, de smalle zeestraat die de Zwarte Zee verbindt met de Zee van Marmara, en vormt zo de beroemde fysieke en culturele overbrugging tussen Europa en Azië. Door de hele stad zijn er sporen te vinden van het Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse verleden. Een huurauto is dan ook ideaal om deze gigantische stad vol wonderen mee te ontdekken.

Vind jouw huurauto in Istanbul

Je gaat natuurlijk het meest ontspannen op vakantie als je bij aankomst op je bestemming direct een huurauto kunt ophalen en meenemen. Reserveer daarom via Expedia een auto die je op kunt halen van Istanbul Atatürk Airport (IST) in het Europese deel van de stad, of bij Istanbul Sabiha Gökçen Airport (SAW) in het Aziatische deel van de stad. Vanuit daar kun je op weg naar je accommodatie langs de prachtige Blauwe Moskee en Hagia Sophia kathedraal rijden zonder dat je afhankelijk bent van openbaar vervoer.

Het aanbod aan huurauto's kan overweldigend zijn, maar met de filtermogelijkheden van Expedia kun je precies de auto vinden die bij jouw reis past. Zo kun je kiezen voor een automaat of een handgeschakelde auto in alle verschillende formaten en prijsklassen. Reis je in een klein gezelschap en houd je graag wat geld over om lekker te genieten van je vakantie? Kies dan voor een mini, economy of compact model. Maar je kunt natuurlijk ook een luxe cabrio boeken om in stijl in en rond Istanbul te toeren. Als je met de hele familie reist, geef je waarschijnlijk de voorkeur aan een SUV, stationcar of zelfs een personenbus. Je kunt tijdens het reserveren op Expedia direct aangeven of je accessoires zoals een kinderzitje of een navigatiesysteem nodig hebt.

Rijden in Istanbul

De verkeersregels in Turkije zijn nagenoeg gelijk aan die in België. Houd er met het rijden in Istanbul echter wel rekening mee dat het met zo’n 1,5 miljoen auto’s een ontzettend drukke stad is, die op veel plekken door de afwezigheid van straatnaamborden nogal chaotisch kan overkomen. Een navigatiesysteem is dan ook geen overbodige luxe. Let er verder op dat er voor de twee bruggen die de twee stadsdelen met elkaar verbinden tol betaald dient te worden.