Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Door de reisadviezen omtrent het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen voor bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer informatie.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto's en activiteiten. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering mogelijk bij geselecteerde hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Atomium

Het vreemdste staaltje architectuur in Brussel is een reeks stalen bollen die je van overal in de stad kan zien. Je treft er ook een restaurant en museum aan.

Het Atomium is een van de meest herkenbare, maar ook een van de vreemdste, bouwwerken in Brussel. Het futuristische gebouw uit staal telt negen roestvrijstalen bollen die met elkaar verbonden zijn door grote metalen buizen en stelt een ijzerkristal voor. Het werd aanvankelijk gebouwd als het pronkstuk voor de Wereldexpo van 1958 in België. Vandaag is het onlangs gerenoveerde Atomium te bewonderen van over de hele stad of je kan ook foto's maken van in het prachtige Ossegempark aan de voet ervan. Vier van de bovenste bollen van het Atomium zijn toegankelijk voor het publiek. In een van de bollen kan je iets lekkers eten in een restaurant en in de andere bollen kan je permanente tentoonstellingen bezoeken. Het Atomium is de populairste bezienswaardigheid in Brussel en een must voor gezinnen, geschiedenisfanaten en liefhebbers van vernieuwend design.

Vanuit het zuidoosten kan je het Atomium bewonderen tegen de prachtige achtergrond van het Ossegempark. Het Atomium staat op de noordwestelijke hoek van het park. Vanop de promenade langs het park kan je de beste foto's nemen.

In het Atomium kan je een lift nemen naar de bovenste bollen. Bezoek de permanente tentoonstelling over Expo 58 en ontdek het verhaal achter de oprichting ervan. De buitenkant werd ontworpen door een ingenieur en de binnenkant is van de hand van twee Belgische interieurarchitecten. De bollen ter grootte van een appartement zijn ruim en doen bovennatuurlijk aan. In de tentoonstelling kan je grasduinen door foto's, brochures en verhalen van de Expo. In een andere bol kan je het hele jaar door wisselende tijdelijke tentoonstellingen bezoeken.

Neem de centrale lift naar de bovenste bol waar je een panoramisch restaurant aantreft. Geniet van een verbluffend uitzicht op de stad terwijl je iets à la carte kiest om te eten. Voor een redelijke prijs kan je genieten van zowel internationale gerechten als Belgische klassiekers. Je hoeft enkel 's avonds te reserveren.

Het Atomium ligt aan de rand van het Ossegempark en is gemakkelijk te bereiken met de auto of de metro. In de straten rond het complex kan je tege, betaling parkeren. Het Atomium is elke dag open en je betaalt een bescheiden toegangsprijs.


Atomium Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Atomium

Alle 1.457 accommodaties in de buurt van Atomium weergeven
ibis Brussels Expo-Atomium € 64
ibis Brussels Expo-Atomium

ibis Brussels Expo-Atomium

Romeinse Steenweg 572, Brussel
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt vlak bij de luchthaven, op 2 km afstand van Koning Boudewijnstadion, Brussels Expo en Mini-Europe. Atomium ligt op 1,4 km. Esplanade Tram Stop ligt op 11 minuten wandelen en naar Station Heysel is het 11 minuten wandelen.

  Onyx Expo Brussels € 102
  Onyx Expo Brussels

  Onyx Expo Brussels

  Avenue Houba de Strooper, 34, Brussel, Région BRUXELLES
    
   0.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel in Brussel ligt op 5 minuten wandelen van Koning Boudewijnstadion en Mini-Europe. Ook Atomium en Brussels Expo liggen op een kwartiertje wandelen. Stade Tram Stop ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Koning Boudewijn is het 5 minuten wandelen.

   Le Centenaire Brussels Expo € 66
   Le Centenaire Brussels Expo

   Le Centenaire Brussels Expo

   Avenue Jean Sobieski 84, Brussel
     
    2.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt vlak bij de luchthaven, op 10 minuten wandelen van Heizelpark, Atomium en Mini-Europe. Brussels Expo ligt op 1,2 km. Centenaire Tram Stop ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Houba-Brugmann is het 7 minuten wandelen.

    Hotel Expo
    Hotel Expo

    Hotel Expo

    Avenue Houba De Strooper 600, Brussel
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel in Brussel ligt op 10 minuten wandelen van Koning Boudewijnstadion en Mini-Europe. Ook Atomium en Brussels Expo liggen op een kwartiertje wandelen. Stade Tram Stop ligt op maar 2 minuten wandelen en naar Station Koning Boudewijn is het 3 minuten wandelen.

     Hotel Auberge van Strombeek
     Hotel Auberge van Strombeek

     Hotel Auberge van Strombeek

     Temselaan 6, Strombeek-Bever, Grimbergen
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel in Grimbergen ligt op 15 minuten wandelen van Brussels Expo, Mini-Europe en Atomium. Ook Planetarium van de Koninklijke Sterrenwacht van België en Heizelpark liggen op 2 km afstand. Esplanade Tram Stop ligt op 9 minuten wandelen en naar Station Heysel is het 13 minuten wandelen.

      Value Stay Brussels Expo Hotel € 51
      Value Stay Brussels Expo Hotel

      Value Stay Brussels Expo Hotel

      Luitberg 1, Strombeek-Bever, Grimbergen, Brussel
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt vlak bij de luchthaven, op 2 km afstand van Heizelpark, Brussels Expo en Atomium. Mini-Europe ligt op 2 km. Esplanade Tram Stop ligt op 9 minuten wandelen en naar De Wand Tram Stop is het 16 minuten wandelen.

       Europea Brussels Expo Garden House
       Europea Brussels Expo Garden House

       Europea Brussels Expo Garden House

       204 Rue Jan Bogemans, Wemmel
         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Dit vakantiehuis in Wemmel ligt op 2 km afstand van Koning Boudewijnstadion en Brussels Expo. Ook Mini-Europe en Atomium liggen op 3 km afstand. Station Koning Boudewijn ligt op 14 minuten wandelen en naar Arbre Ballon - Dikke Beuk is het 18 minuten wandelen.

        Eurocap Hotel € 65
        Eurocap Hotel

        Eurocap Hotel

        Chaussee de Dieleghem 114-118, Brussel
          
         2.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in het centrum van Brussel, op 3 km afstand van Koning Boudewijnstadion, Mini-Europe en Atomium. Brussels Expo ligt op 2,9 km. Ancienne Barrière - Oude Afspanning ligt op maar 3 minuten wandelen en naar UZ Brussel Tram Stop is het 8 minuten wandelen.